Gólyatábor 2024

Gólyatábor 2024

A délelőtt folyamán begurultak a szegedi, mohácsi és kaposvári buszok a sarlóspusztai gólyatáborba. Az első közös ebédet követően lefektettük a tábor alapvető szabályait, megbeszéltük a programokat, és elkezdtük az ismerkedést. A kedvező időjárás miatt lehetőségük volt a gyerekeknek felfedezni a tábor területét, és egy kis medencézés is belefért a programba. Vacsora után tovább folytatódott a barátkozás különféle játékok segítségével, amik által nem csak saját, de testvércsoportjaikat is megismerhették a gyerekek. Természetesen elmaradhatatlan volt a foci, és a számháború, amikkel mai napunk véget is ért. Holnaptól kezdetét veszik a tanulásmódszertan és drámafoglalkozások, valamint a kis-mentorok minden napra érdekes és játékos csapatépítő programokat szerveznek.

 

Hétfőn megkezdődtek a tanulásmódszertan és dráma órák, ahol a gyerekek játékok segítségével ismerhették meg egymást és saját tanulási stílusukat. A délelőtt folyamán számos érdekes tevékenységet végeztek, amelyek során sok új barátság szövődött. Délután a medencézés következett, amely kellemes felfrissülést nyújtott a meleg nyári napon. Ezután ünnepélyes keretek között igazi Alapítványosokká avattuk a kicsiket, mindenki megkapta a „Csányis” pólóját, sapkáját és táskáját, melyek az összetartozás jelképei lettek. A napot egy izgalmas focibajnoksággal folytattuk, ahol minden jelentkező lelkesen vett részt. Este kézműveskedéssel zártuk a programot, ahol a gyerekek kreativitásukat élhették ki különféle technikák alkalmazásával.

A keddi napot Pusztaolimpiával kezdtük, ahol nagy küzdelmek eredményeként a „Number 1’ nevű csapat vihette el a legjobbaknak járó díjat. A tanulásmódszertan és dráma órák tovább folytatódtak, mélyebb betekintést nyújtva a tanulóknak a hatékony tanulás és önkifejezés módszereibe. A délelőtti órák után ismét medencézés következett, amely során a gyerekek felszabadultan játszottak a vízben. Vacsora után a kismentorok egy izgalmas kvízestet szerveztek, ahol a csapatok Kahoot!-on keresztül mérhették össze tudásukat és gyorsaságukat. Az estét egy újabb forduló a focibajnoksággal zárta, amely során izgalmasabbnál izgalmasabb mérkőzéseket játszottak.

Szerdán tovább folytatódtak a tanulásmódszertan és dráma foglalkozások, ahol a gyerekek egyre magabiztosabban alkalmazták az újonnan tanult technikákat. Ezen a napon sem maradhatott ki a medencézés, ami után társasjátékozással töltötték az időt, mely során rengeteg nevetés és jókedv kísérte a játékokat. Vacsora után a kézműveskedés került előtérbe, ahol különféle anyagokból és eszközökkel alkothattak a kicsik: akadtak papírsárkányok, karkötők, nyakláncok, vászontáskák, festett kövek és minden közösségi háznak egy saját zászló is. A kismentorok csillámtetkókat is készítettek, ami nagy sikert aratott. Az estét ismét a focibajnokság zárta, amely napról napra egyre izgalmasabb lett.

Csütörtökön a drámaórákra helyeztük a hangsúlyt, ahol a gyerekek különféle gyakorlatokkal és játékokkal fejleszthették kifejezőkészségeiket és ismerhették meg még jobban csoporttársaikat. Délután ismét medencéztek, ahol szabadon élvezhették a vizet és a napsütést. A délutáni kézműveskedés során újabb kreatív alkotások születtek, majd galambokat engedhettek szabadon, amely egy különleges és megható pillanat volt mindenki számára. Az estét ezúttal is a focibajnokság mérkőzései zárták.

Pénteken egy különleges lehetőséggel, a Léghajó Programmal indítottuk a napot, ahol a gyerekek elsősegélynyújtást tanulhattak. Ez az oktatás nemcsak hasznos, de rendkívül érdekes is volt számukra, hiszen játékos formában sajátíthatták el az életmentés alapjait. Délután a „Ki mit tud” verseny következett, ahol a gyerekek megmutathatták tehetségüket különböző kategóriákban. Az eredményhirdetés során mindenki izgatottan várta, hogy ki milyen elismerésben részesül. Itt kerültek átadásra a focibajnokság legjobbjainak járó díjak is. A nap további részében ismét a medencézésé volt a főszerep, amely után a focibajnokság döntő mérkőzései következtek. Az egész hetes kemény küzdelem után végül az összes kis-mentor is megmérettette magát a gyerekekkel, ahol elsöprő gólmennyiséggel a „picik” nyertek. Az este zárásaként egy vidám gyerekdiszkót rendeztünk, ahol mindenki önfeledten táncolhatott és ünnepelhetett, ezzel koronázva meg az egész hetet.

Szép Hanna

Mohács 1

 

A galériát itt éritek el!