Pénzügyi tréning Kaposváron és Nagybajomban

Pénzügyi tréning Kaposváron és Nagybajomban

Minden a pénz körül forgott pénteken délután a Kaposvári Közösségi Házban, ahol egy játékos pénzügyi tréningre gyűltek össze Kaposvár 1-es csoportjának diákjai és szülei. Az OTP Fáy András Alapítványtól érkezett három nagyon kedves tréner, akik egy különleges foglalkozással várták a felnőtteket és gyerekeket, hogy könnyebben eligazodjanak a pénzügyek útvesztőjében.

A szülők és a gyerekek együtt vettek részt a tréningen, ahol több érdekes feladatot kellett közösen megoldaniuk a résztvevőknek. A fiatalok és az idősebbek is könnyen megtalálták a közös hangot, és szinte elröppent az a két és fél óra, amíg az esemény tartott. Sőt többen is jelezték, hogy szívesen folytatták volna tovább azt a társasjátékot, amit a trénerekkel közösen játszottak. Vidámság és sok nevetés jellemezte az együtt töltött időt, mindenki remekül érezte magát.

Fenyő Zsuzsa, Kaposvár 1-es csoport, mentor

„A téma nagyon aktuális volt, hiszen a gyerekeknek fogalmuk sincs a pénz értékéről, pénz használatáról, sőt szerintem még a felnőttek többsége sem tud bánni a pénzzel. Az oktatók nemcsak ledarálták a száraz anyagot, hanem érdekessé érthetővé tették a gyerekek számára is és interaktív is volt a foglalkozás. Az egyéni és a csoportos munkák is érdekesek, tanulságosak  voltak, amelyeket közösen meg is beszéltünk. Így a gyerekek észrevétlenül tanultak. Ha kellett dicséretet kaptunk, ha kellett rá vezettek minket a helyes válaszra. Mindenkit bevontak a beszélgetésbe, szituációkba. Mikor haza értünk a lányok csak erről tudtak beszélni annyira jól érezték magukat. És ők mondták hogy lehetne ilyen rendszeresen.”

Horváth Gyöngyi, Kaposvár 1-es csoport szülő

Az eseményekről készült képek a szövegre kattintva megtekinthetőek

OTP Fáy András Alapítvány nem csak fiataloknak

„December 3-án a Szülők Akadémiája keretein belül egy pénzügyi tréningen vehettük részt Nagybajomban. Az OTP Fáy András Alapítvány nem csak a fiatalok, hanem a felnőttek pénzügyi tudatosságát is fontosnak tartja. A gyerekeinkkel együtt érkeztünk a Közösségi Házba, ahol a megnyitó után két csoportra váltunk. Mi szülők együtt az egyik csoportban dolgoztunk, addig gyermekeink egy másik csoportban a szomszédos tanteremben oldottak meg feladatokat. Játékos formában gazdagítottuk tudatosságunkat a felelős pénzgazdálkodásról. Játékunk lényege a csapatmunka és az összefogás volt. Közben, olyan fogalmakkal ismerkedtünk meg részletesebben, mint például a bevétel, a kiadás, a megtakarítás, a folyószámla. A mai világban nagyon fontos téma és megoldandó feladat a pénzügyekkel való tudatos gazdálkodás, ami nem könnyű. Nem utolsó sorban az egész tréning jó hangulatban telt és kikapcsolódva éreztük magunkat a hétköznapok nehézségeiből.

Hálásan köszönjük az OTP Fáy András Alapítvány trénereinek, hogy „képeztek” minket és a Csányi Alapítványnak, hogy ezt a napot megszervezte és lehetővé tette számunkra!”

Nagybajom Közösségi Ház szülői csoportja