Gál András

2012-ben végeztem a PTE-BTK angol-történelem szakán és tanárként helyezkedtem el a közoktatásban. Családom harmadik generációs pedagógusaként elmondhatom, hogy hozzám közel áll a felnövekvő nemzedékek nevelése, a tudás folyamatos gyarapítása és átadása. Tanítottam általános iskolában, szakgimnáziumban, felnőttoktatásban, magániskolában és nyelviskolákban. Sok tapasztalatot szereztem és ezeket mentorként szeretném az alapítványnál kamatoztatni. Az alapítványban 2014 óta fejlesztő tanárként dolgoztam. Pedagógiai munkám során olyan diákokat ismertem meg, akik fogékonnyá tettek a hátrányos helyzetűekkel való foglalkozásra és célom, hogy tehetségüket kibontakoztassam. Emellett a Baranya Honismereti Egyesület elnöke vagyok 2011 óta, ahol közösségi, hagyományőrző tevékenységekben aktívan részt veszek. Fontosnak tartom a hazafias nevelést, a szellemi-kulturális gyarapodást, az identitás erősítését és a hagyományőrző, valamint közösségépítő tevékenységet. Véleményem szerint ezek hozzájárulnak, hogy életvidám, nyitott és stabil háttérrel rendelkező fiatalokat neveljünk. A BME Közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga szakirányú továbbképzési szakán 2019-ben diplomáztam, szervezési és kommunikációs képességeimet szeretném munkavégzésemmel az alapítványnál kiteljesíteni. Munkámat a Pécs 2-es csoportban kezdtem meg.

Pécs, 2019. július 1.

Dátum