Rendkívüli nap – Logikai foglalkozás

Rendkívüli nap – Logikai foglalkozás

A mai nap (február 10.) nagyon izgalmas hangulatban telt. Pósa Lajos, Príma díjas Tanár úr látogatott el hozzánk, majd bevezetett minket a matematika szépségeibe és rejtelmeibe. Mélyen elgondolkodtató feladatokat kaptunk, melyekkel többé-kevésbé megbirkóztunk, mindezek mellet remekül éreztük magunkat a program során.

Pécsen folytatódott a matematika tehetségfejlesztés Pósa Lajos Tanár Úrral (február 11.). A 6. osztályos gyerekek élményeiket így írták le:

Pósa Lajos egyetemi tanár tartott nekünk vasárnap foglalkozást matematikából. A csoportból öten vettünk részt rajta, több érdekes feladat is volt. Nekem személy szerint az ördöglakat és a gyufásdobozos feladvány tetszett a legjobban. Az öt  gyufásdobozt úgy kellett elhelyezni, hogy mind az öt érintkezzen egymással, ennek a játéknak űrdobozok volt a neve. Furfangos volt még az is, hogy hogyan tudunk tíz golyót három pohárban úgy elosztani, hogy mindegyikben páratlan számú golyó legyen. Volt még több társasjátékos feladat is, ahol többször is licitálni kellett, itt is számított igazán a logikus gondolkozás. A foglalkozáson sokat nevettünk, jól éreztük magunkat.
Barkóczy Zsombor, Pécs 2 csoport

Logikai feladatokat oldottunk meg, nagyon érdekes volt.
Voltak szöveges feladatok és játékos feladatok is. Játszottunk.

Sok csokit kaptunk a jó megoldásokért. Vidáman és gyorsan telt el az együtt töltött idő.

Boldogan mutattam meg és magyaráztam el családomnak a feladatokat, no és boldogan osztottam meg a kapott édességeket! Jó lenne, ha a matek órák ilyenek lennének! Remélem hamarosan újra találkozhatunk! Karl Mária, Pécs 2 csoport

Nekem legjobban a társasjáték tetszett amikor a 40-re és az 50-re kellett lépni. Az is nagyon jó volt amikor hat gyufás dobozt kellett úgy összerakni, hogy mindegyik mindegyiket érintse. Pozitívum hogyha jó megoldásod volt akkor kaptál egy kis csokit. Köszönjük Medve és Nyúlanyó!!!
Demerácz Lili, Pécs 2 csoport

Nekem legjobban a gyufás feladvány tetszett,mert azon kellett a legtöbbet gondolkodni. De a licitálós játék is nagyon érdekes volt. Segítőkészek,kedvesek voltak a tanárok,nagyon jól éreztem magam. Bízom abban, hogy lesz még a jövőben lehetőség több ilyen programra. Köszönöm szépen!
Zsagár Alexandra, Pécs 2 csoport