A mi házunk … – tovább épült a gondolatainkban

A mi házunk … – tovább épült a gondolatainkban

A szombat délelőtt kicsit rendhagyó módon kezdődött a Kaposvári Közösségi Házban. A projektfoglalkozások előtt a csoportok elméjét Balogh Ádám önkéntes trenírozta, a játékos logika feladatok jól készítették elő „agyunkat” a nap további részében történő együtt gondolkodásra.

Majd folytatódott, immár a második alkalommal a „Mi házunk…” projektünk. A minden csoportot érintő projektünkben a legkisebbek a szombati foglalkozásokon többek között a belső tér megálmodásával foglalkoztak, míg a Ház többi fiatalja a virtuálisan megépítendő ház konkrét helyéről (a praktikusság jegyében érvelve) és a leendő közösségi ház igény szerint paramétereiről gondolkodott a fejlesztők segítségével.

          

Az első alkalommal az otthon és lakás különbségeit és hasonlóságait gyűjtöttük össze, most pedig folytattuk az együtt gondolkodást a közös és közösségi tér fogalmáról, arról, hogy mitől közösség a közösség? Prezentációt is készítettünk papíron, hogy majd a számítógépes kompetenciában jártasabb nagyokkal a ppt – t is elkészítsük, Új házat álmodunk címmel.  Gyűjtőmunkánk eredménye: mit vinnénk magunkkal, mit építenénk be az új közösségi térbe? Döntöttünk helyszínről, külső és belső terekről, berendezésről, költség- és munkaszervezésről. Eleinte a nagyok közül mindannyian más helyszín mellett próbáltunk érvelni: a magas hegyvidék épp olyan népszerű volt, mint a tengerparti ingatlan, de sokan szeretnék az erdő közepén is akár házunkat. Az észérvek alapján azonban győzött a városközponthoz közeli nyugalmas és szép, természet közeli helyszín, s azt is eldöntöttük, pontosan hány helyiségre lenne szükség, azok nagyjából hogy nézzenek ki. Mindannyian a modern és a klasszikus formák harmonikus egységére szavaztunk.  A jó hangulatú hétvégén született döntéseinket átadjuk tervezésre. Kíváncsian várjuk a folytatást.

Ács-Kocsis Anna, Camacho Maria, Sárközi Péter