Budapesten jártunk

Budapesten jártunk

2013. január 18-án este izgatottan hallgattam az időjárásjelentést, hogy el tudunk-e indulni Budapestre. Szerencsére reggel a hó nem okozott problémát az utakon.

A Fővárosi Állatkertben kezdtük a napot. Szeretem az állatokat, a zsiráf a kedvencem. Tudtam, hogy nem régen egy hét alatt két zsiráf is elpusztult, ez szomorúsággal töltött el. A zsiráfokat nem láttuk és a hideg idő miatt több állat is behúzódott a melegbe. Nagyon érdekesek voltak azonban a majmok. Ablakon keresztül „játszottunk” velük. Sok érdekes információt olvashattunk az állatokról, de hallhattuk saját fülünkkel vízben élő különböző állatok egyébként nem hallható hangját.

Délután a Csodák Palotájába mentünk. Amit itt tapasztaltam, minden várakozásomat felül múlta. 2012. november 12-én, Öveges József születésének 117. évfordulójára nyitották meg újra ezt a létesítményt egy új helyen. Több, mint, 100 játék, eszköz, fizika show várt bennünket.

Itt az is élvez minden percet, aki egyébként nem kedveli a természettudományt. A legtöbb eszközt ki lehet próbálni. A bemutató kísérletekben pedig aktívan részt lehet venni. Mi is részt vettünk szinte minden kísérletben, jutalmunk egy szép könyv lett 🙂

Legjobban a négyszögletű kerekű autó és a fakír-ágy tetszett. Ez utóbbira ráfeküdtem és nem éreztem fájdalmat, mivel a súlyom több ezer szög hegyén oszlott el. A bemutatóból pedig az a rész volt a legérdekesebb, amikor száraz jeget dobtak folyadékba és a nagy hőmérsékletkülönbség miatt azonnal nagy füstköd képződött.

Nagyon szerettük volna megvárni a következő előadást is, de sajnos indulnunk kellett haza. Remélem lesz még alkalom, hogy visszatérjünk erre a varázslatos helyre. Nagyon jól éreztük magunkat, úgy tanultunk, hogy közben csak játszottunk. Köszönjük ezt a különleges napot! Baráth Patrik Jász1