Bemutatjuk a madárbarát kertünket

Bemutatjuk a madárbarát kertünket

Az elmúlt két hétben a madárbarát kertünk „tollas vendégeit” bemutató információs falat terveztünk meg a szegedi Közösségi Ház udvarára a Természetbúvár Klub foglalkozásokon. Az elkészített információs plakátot az Életút Napon is kiállítjuk majd.

Az elmúlt két hétben a vegyszer nélküli termelésről, a biogazdálkodásról beszélgettünk az órák elméleti részében. A gyakorlati részben átnéztük a két hete a madáritatóra beállított mozgásérzékelő rendszerünk felvételeit, amelyek segítségével számos madárfajt sikerült azonosítanunk a madárbarát kertben. A felvételek és a saját megfigyeléseink alapján összeállítottunk egy fajlistát a kertben előforduló madarainkról, amelyekről rajzokat készítettünk.

A rajzokból egyedi határozótáblákat helyezünk ki folyamatosan az udvarra két felületre, a táblákon a megfigyelt élőlény magyar-, latin- és angol neve szerepel majd. A madarakat bemutató táblákon kívül az idén termelt zöldségeinknek egyedi sorvezetőket, és információs lapokat is készítettünk. Az elkészült munkákat az Életút Napon is be szeretnénk majd mutatni.

Természetbúvár Klub, Szeged 2-es és 3-as csoport