Családi Nap Bikalon

Családi Nap Bikalon

Október 25-én szombaton került sor a P3 csoport Családi Napjára, melyet Bikalon a Puchner Birtokon tartottunk.

A P3 csoport családjainak apraja-nagyja részt vett az eseményen. A középkori időutazásra már a hét elején megkezdtük a gyűjtőmunkát. A gazdagító program mindannyiunknak számos élményt nyújtott. Köszönjük, hogy mindezt együtt élhettük meg.

Bálint- Orsós Andrea, mentor

Október 25-én a Családi Napunkon a Bikali Élménybirtokra látogattunk el. Erre a kirándulásra szüleink, testvéreink sőt még nagyszüleink is elkísérhettek. Visszarepültünk a középkorba. Az ismerkedést labirintus játékkal kezdtük, ha jól válaszoltunk a tarot kártyákon levő kérdésekre, megtalálhattuk a Szent Grált. Az izgalmas keresést fegyverbemutató követte a fiúk legnagyobb örömére. Mi lányok addig elmentünk korhű ruhákat kölcsönözni. Ebben néztük végig a boszorkányok érkezését, a solymász bemutató izgalmait, amit Kati mama pékségében pihentük ki egy finom túrós-sütőtökös bukta mellett. Ránk fért az erőgyűjtés. Mindenki kapott egy fabatkát, amit lovaglásra, kézműveskedésre, íjászatra, kovácsolásra és gólyalábon járásra használhatott. Ebédünket a Lovag-teremben szolgálták fel. Ebéd után táncpercek következtek, majd Kegyetlen Lajos bemutatásában megismerkedhettünk a középkor ítélkezésével és az ítéletek végrehajtásával. E borzalmakat az állatok simogatásával és a kézműves műhelyek látogatásával enyhítettük. A napot a Yorkok és a Lanchesterek látványos lovas küzdelme zárta. Ezzel időutazásunk véget ért. Rengeteg élménnyel, izgalommal és emlékkel gazdagodva tértünk vissza a 21.századba.

Majoros Ivett P3-as csoport

A P3-as csoport Családi Napja került megrendezésre október 25-én, szombaton. Bikalon voltunk a Puchner Birtokon, ahol betekintést kaphatunk a középkor világába. Múltat idéző falusi portákon sétálgatva kézműves műhelyekben különböző foglalkozásokon vehettünk részt kovácsolás, vesszőfonás, fazekasság, lovaglás és hintózás. Csodálatos élményben volt részünk a solymász bemutatón, a középkori fegyver bemutatón, és a lovagi torna kalandos játékain. Családtagjaink apraja-nagyja megtalálta a számukra tökéletes szórakozást. A felnőttek részére Zina tartott szerelmi okosítást, avagy párterápiát. 🙂

Felejthetetlen volt ez a nap, amit szeretnék megköszönni  az egész csoport nevében is.

Wensofszkyné Pintér Rózsa