Döntőben a Jász-Stones csapat!

Szombaton a FIRST LEGO League – Debreceni regionális selejtezőjén vettünk részt, ahol 12 csapat mérte össze tudását a Lego robot programozás, a Lego design, az innováció és az alapértékek kategóriában. Izgatottak voltunk, mert nagyon sokat készültünk a versenyre. Családias környezetben mérkőzhettünk meg, ahol a verseny folyamán volt lehetőségünk megismerkedni a többi csapattal, ezáltal új barátokat és kapcsolatokat szerezve. A látássérült emberek segítségére készült innovációs projektünk oly mértékben lenyűgözte a zsűrit, hogy az első helyezést nekünk ítélték. Az Alapértékek minősítésénél a második helyezést sikerült megszereznünk, összesítésben pedig szintén második helyezést értünk el, ezáltal kvalifikálva magunkat a 16 legjobb csapat közé az országos döntőbe, A FIRST LEGO League MASTERPIECE Nemzeti döntőbe. Hálás köszönettel tartozunk a felkészítő tanárunknak, Zeke Lajosnak illetve a mentorainknak is és nem utolsó sorban az Atlas, Rise csapatának. Óriási élmény számunkra a versenyen töltött idő és bebizonyítottuk, hogy a sok befektetett munka megtérült és elnyerte méltó jutalmát! Kaptás Márk, Jászság 1-es csoport

Képek a Galériában láthatóak!