Az első alkalom

Szülőértekezlet a kaposvári legkisebbeknek.

A május végén megérkezett levél nagy örömet, büszkeséget, vagy éppen a „hihetetlenül boldog” pillanatot jelentett annak a 15 gyermeknek, akik kiváló teljesítményük eredményeként a Csányi Alapítvány Kaposvár 2. csoportjába kerültek. A szülők és a gyermekek egyenként idézték fel azt a percet, amikor értesültek a bekerülésről.

Megosztották egymással, így kezdődött el a Kaposvári Közösségi Házban a tegnapi szülőértekezlet (június 3.). A szülők megtekinthették a tíz éves jubileumra készült kisfilmet, meghallgathatták az kaposvári egyetemisták gondolatai Alapítványunkról.

Dr Radoszáv Miklós operatív igazgató köszöntője után fontos információkat mondott el, támogatói szerződések megkötésére került sor, megismerhették a jelen lévők a Házirendet és az Együttélési Szabályzatot, információt kaptak a szülők és a gyermekek a nyár programjairól, a gólyatáborról, és a leendő tanévkezdésről. Az estébe nyúló beszélgetésnek és egyeztetéseknek a gyerekek örültek, mert máris nagy terveket szövögettek együtt, ismerkedtek, barátkoztak egymással és az új környezettel.

Érettségiző csoporttársaik is kíváncsian, érdeklődve figyeltek rájuk, igyekeztek „nagy tesóként” megmutatni mindent és válaszolni a feltett kérdésekre. A tanév végén mindannyian reménykedünk a jó eredményekben, kicsik és nagyok, egyaránt. Ehhez kívánunk még kitartást, türelmet, elszántságot.

V. Sárközi Angéla
mentor