Érdekképviseleti Fórum

Érdekképviseleti Fórum

Pécs– Október 11-én, pénteken került sor Pécsen az őszi Érdekképviseleti gyűlésre. Egy változás történt a fórum tagjaiban a Pécs 2 csoportot Bogdánné Nagy Tímea szülő helyett, Szabó Zsuzsanna szülő képviseli a kicsi csoportból, hiszen még évekig aktív tagja lesz a közösségnek. Több témát is átbeszéltek a jelenlévők, mint az új projektalapú oktatást annak tapasztalatait szülő és gyermek szemmel is. Szó esett még nyelvi versenyről és a Tallérgyűjtésről is. Ötletek érkeztek a Szülők Akadémiája programra is. Az elkövetkező hetek programjai is ismertetésre kerültek, mint: az Alapítványi foci és sakkbajnokság, Gyermekparlamenti ülés. Ismét szóba került a portfólió védés, mivel az elkövetkező években több csoportot is érint a házban,-mely téma a mohácsi Érdekképviseleti Fórumon is napirendre kerül. Legközelebb találkozunk 2020 tavaszán!

Nagybajom – Október 2-án Érdekképviseleti Fórumot tartottunk a nagybajomi Közösségi Házban. A megbeszélésen többek között szóba került a projektalapú oktatás és annak előnyei, a tanév rendjében vállalt feladatok mind a gyerekek, mind a szülők esetében, a nyelvvizsgára való aktív felkészülés és az aktualitások.

Szeretnénk, ha az önkéntes munkák tovább is nagy szerepet töltenének be a Közösségi Házak életében. Az építő ötleteket a szülők begyűjtik és összegezik.

Nagybajom – Érdekképviseleti Tagok

 

Jászberény – Az Érdekképviseleti Fórum ülésén (szeptember 28.) a létszám, a Jász 4-es csoport két új tagjával bővült. Átbeszéltük a szerdai szülőértekezleten hallottakat. Tudatosodott bennünk, hogy a továbbtanulás új feltételrendszere megköveteli a B2 nyelvvizsgát, az egyetemi diplomához kettő B2 szintű nyelvvizsgára van szükség. Az Alapítvány továbbra is biztosítja a fiatalok számára a nyelvvizsgákra történő felkészítő tréningeket, de elvárja a kitartó szorgalmas munkát a tanulóktól ami feltétele a sikeres vizsgának. Fontosnak tartjuk, hogy az egyetemisták bekapcsoljuk a Közösségi Ház projektjeibe és abba, hogy biztassák, segítsék, bátorítsák a kisebbeket, mindamellett, hogy számítunk rájuk, ha szükség lesz közösen tanulni vagy esetenként korrepetálni őket. A pályázatokról sokat beszélgettünk, hiszen az októberi ülésen Mohácson a mi közösségi Házunk vezeti fel a témát.    Jászsági Közösségi Ház

Szeged – Szeptember 26-án került sor a szegedi csoportok őszi Érdekképviseleti megbeszélésére. Az egyes csoport új tagjait Laurinyecz Tímea és Laurinyecz Márkó, míg az egyetemistákat Kovács Dániel képviselte. A szegedi 2-es csoportot Abonyi Natália és Petrovszki Ramóna, a hármas csoportot pedig Patyi Izabella, a Gyermekparlament elnöke és Mwinyipembe Barbara képviselte, valamint a Szegedi Közösségi Ház mentorai is részt vettek a megbeszélésen. Több témát is átbeszéltek a résztvevők, mint az új projektalapú oktatást és annak előnyeit, illetve hogyan illeszkednek a projektek a tanév rendjébe; a nyelvi versenyek és Tallérgyűjtés menetét is megbeszélték a szülők és gyerekek. Patyi Izabella ismertette a Gyermekparlament által kiírásra került pályázatokat és az Alapítványi foci és sakkbajnokságok fordulóit. A legfontosabb téma, amit mindenki fontosnak tartott, a motiváció és a gyerekek motiváltsága volt. Ezt a témát részletesebben a mohácsi Érdekképviseleti Fórumon is körbejárják a résztvevők. Kovács Dánieltől érkezett a felajánlás, hogy az egyetemisták szívesen tartanak pályaorientációs foglalkozásokat a 11. osztályos csoportnak. A soron következő Érdekképviseleti megbeszélés Szegeden 2020 tavaszán kerül megszervezésre.      Szeged Közösségi Ház