Eredményhirdetés

Eredményhirdetés

A Csányi Alapítvány a Gyermekekért „Mutasd meg mit látsz” címmel fotopáláyzatot hirdetett. A beküldési határidőre 9 pályamunka érkezett be. Nagyon értékes munkák születtek. Az értékeléskor a kéttagú szakmai zsűrinek nem volt könnyű dolga.

A fotópályázat megosztott első díjasai, olyan szemléletet, és kreatív képi hangvételt követnek, mellyel az egyedi fotó művészet alapjaira kezdenek ráismerni, rátalálni.

  • Turuczki Szabolcs kísérletező képalkotó jellege, útkereső kifejezésmódja jól tükrözi ezt a fajta kutató attitűdőt.
  • Párkányi Boriska képi világa olyan ötletesen tükrözi saját hangulatát, gondolatait, ami egyfajta egyéni vizuális érettségre utal. A képi világa ösztönös, jól komponált, képeiben önmagát és érzéseit egyaránt keresi.

A fotópályázat megosztott második helyezettjei, a természet fotó, letisztult képi világát ügyesen alkalmazzák, szép megfigyelésekkel. Munkájukat jól végig követett képi felépítés jellemezi.

  • Varga Péter képein a természet képi kivitelezése lesz kifejezetten fontos, képei gazdagon merítenek a természet által nyújtott kompozíciókból, gazdagon használt tartalmakból és jelképekből. Vizuálisan kiválóan használja a sok és a kevés alapfogalmakat.
  • Benczúr Anna képein a fény, a téri élmények alkalmazása lesz a mérvadó, jól komponálja képeit, figyelme részletezően gazdag. A távlati és közeli képekkel, jól, ügyesen kombinál és komponál.

A fotópályázat megosztott harmadik helyezettjei, a képi kifejezésmódban még útkeresők.

  • Berta Luca képein a természettel találkozunk. Munkájára jellemző a szimmetria az egység, a megnyugvás, a letisztultság. Kreativ, de még a beállított sémák jellemzőek rá, az útkeresés elkezdődött képein.
  • Szélesi Tamás fotográfiai szemlélete és gondolatisága az egyik legkiemelkedőbb a csoportból. Azt a fajta szellemiséget fogalmazza meg motivációs levelében, ami útkereső képein már észrevehetőek, de még nem kiérlelt vizuális művészetet közvetítetnek.

A különdíjazott fotósunk Makra Sarolta, aki az egyik legfiatalabb versenyző. A beküldött anyagok szárnypróbálgatások. Még a természeti tér a forma elmeit tanulja. Számára még sokirányú impulzus kell, ami továbbfejleszti tudását.

Szövényi Barnabás, szakmai zsűritag

A 9 pályázó meghívást nyert egy három alkalomból álló fotós-képzésre a frame4studio támogatásával. Az első alkalomra november 12-én 10 órától kerül sor. A részletekről Mikics Péter és Szövényi Barnabás mentoroktól kaptok bővebb tájékoztatást.

A hívókép: Turuczki Szabolcs fotója. Címe: Egy ló szemszögéből

Minden pályázónak szeretettel gratulálunk!