Évzárás

Évzárás

Az elkövetkezendő 3 hétben nyugalmas időszak köszönt ránk, az Alapítvány munkatársai pihenőt tartanak a gyerekkel együtt.

Sikeresen lezajlottak a 2014/2015-ös tanév zárásaként szervezett táboraink. 7 külföldi táborunkban nemcsak angol és német nyelvtudásukat csiszolhatta 80 gyermek Londonban, Berlinben és Bournemouthban, hanem további 77 fő Erdélyben és Dél-vidéken gazdagodhatott mélyítve történelmi és honismereti tudásukat. A Gólyatáborunkban 46 gyermek élhette át a közösség élményét megkezdve első lépéseit az Életút Programban. Emellett 145 gyermek gazdagodhatott újabb élményekkel és a tudás örömével a belföldön megrendezésre kerülő pénzügyi alapismeretek elsajátítását segítő, gondolkodásfejlesztő, honismeretei és idegennyelvi szaktáborainkban. Ezen felül a tanév zárásaként egészséges életmódra nevelő-, úszó és ECDL táborokat is szerveztek csoportjaiknak mentoraink (149 fő). Július végén ismét megrendezésre került a zsögödfürdői-csíksomlyói tábor, ahol 26 fiatal részére az angol mellett idén már német nyelvű képzést is biztosítottunk. Minden táborunkban a sikeresen pályázó kis-mentorok (17 fő) és lelkes önkénteseink (10 fő) segítették a munkát, amit ezúton is köszönünk!

A táborozások alatt erősödtek a barátságok a hat Közösségi Ház különböző csoportjaiba tartozó gyermekek között. A nyár folyamán nagy izgalommal vártuk az egyetemi/főiskolai felvélik eredményét: a sikeres bejutáshoz ezúton is gratulálunk a 23 egyetemistának/főiskolásnak, valamint a felsőfokú szakképzésbe felvett 5 fiatalnak.

Az elkövetkezendő 3 hétben nyugalmas időszak köszönt ránk, az Alapítvány munkatársai pihenőt tartanak a gyerekkel együtt. Friss hírekkel augusztus végén a Mohács 2 csoport úszótáborából és a pécsi rádiós képzésről jelentkezünk. A 2015/2016-os tanév első pályázatait szeptember elején tesszük közzé. Addig is ajánljuk megtekintésre a nyári programokról készült fotó összeállításokat a Galériában.