Balatonszemes

Balatonszemes

Szerencsésen megérkeztünk Balatonszemesre az OTP Fáy Alapítvány Sikertáborába. A szobák elfoglalása után elsőként ismertették velünk a tábori rendet, majd egy nagyon hasznos előadást hallhattunk Illés Zoltán vízimentőtől. Most már mindenki pontosan tudja hogyan is használja a magyar tengert egy elővigyázatos ember. A finom vacsora elfogyasztása után kezdődött az ismerkedős est. Izgalmas játékokon keresztül tudhattunk meg egymásról új információkat, vicces történeteket. Izgalommal telve várjuk már az előttünk álló tréningeket.

Második napunk sportolással kezdődött, volt aki Erika nénivel jógázott és voltak akik a reggelt futással kezdték. A reggeli után három csoportban vettünk részt a tréningeken. Szó volt a tudatosabb pénzügyi gazdálkodás különböző lehetőségeiről, a pénzügyi körforgásáról a gazdaság szereplőiről, de még a fogyasztóvédelemről is tanulhattunk. Délután elérkezett a várva várt pillanat, amikor közösen csobbanhattunk a Balatonban. Rengeteget labdáztunk és annak ellenére, hogy a víz kellően kifárasztotta a társaságot az estét játékos sportversennyel és sok nevetéssel zártuk. Élményekkel teli nap van mögöttünk.

A harmadik napunk is tréningekkel kezdődött. Fő témáink a helyes pénzgazdálkodás és ehhez kötődően a befektetési lehetőségek voltak. Szóba került a kockázat is egy játékos gyakorlaton belül. Végül különböző pénzügyi fogalmakat ismerhettük meg egy szótár-versenyen keresztül. Az időjárás ma sajnos nem kedvezett, de a Hotel fedett medencéjéből még a jégesőt is vidáman fogadtuk. Este izgalmas ügyességi játékokkal zártuk a napot, amik során az együttműködést és a csapatmunkát gyakoroltuk.

A negyedik napunk a már megszokott módon sporttal kezdődött. A délelőtti tréning témái az Európai Unió kialakulása, Magyarország szerepe, illetve a csatlakozás feltételei voltak. Délután egy gyönyörű hajókiránduláson vettünk részt, áthajóztunk Balatonfüredre. Megkoszorúztunk a „nemzet mindenese”, Fáy András emléktábláját, később pedig egy izgalmas kvíz segítségével jártuk be és ismertük meg a várost. A vacsora után hatalmas élmény volt napnyugtáig a Balatonban fürdeni. Igaz eleinte kicsit hideg volt a víz, de sokat úsztunk, ugráltunk és labdáztunk, így alig akartunk kijönni.

Elérkezett táborunk utolsó napja. Nem maradhatott el a reggeli torna, a jóga és a futás sem. A tegnapi Európai Uniós alapismeretek képzés ma folytatódott, gazdasági ismeretekkel kiegészítve. Ebéd után volt még lehetőségünk fürdeni a Balatonban, illetve Miklós bácsival focizni egy jót. A finom grillvacsorát mindenki jóízűen fogyasztotta. A záróest igazán fergetegesre és felejthetetlenre sikerült. Minden csoport előadása megnevettetett minket. Hálásak vagyunk az Alapítványnak, hogy itt lehettünk, minden percét élveztük!