Fotós workshop 3.0 Mórahalom-Bugac-Fülöpháza

Fotós workshop 3.0 Mórahalom-Bugac-Fülöpháza

Az elmúlt hétvégén (2021.06.11-13) ismét természetfotós workshopot tartottunk Szegeden az össz-művészeti tábor előválogatójaként.

A háromnapos terepi fotózásunkra Nagybajomból és Jászberényből érkezett egy-egy diák, akik már évek óta hobbiként fotóznak hozzánk hasonlóan.

 

Nórival és Milánnal kibővült csapatunkkal az első nap Mórahalom mellé a bivalyrezervátumba utaztunk, hogy lencsevégre kapjuk a gólyatöcsök fészkelő populációját. Nagy meglepetésünkre számos más fajt is sikerült a reggeli órákban lefotóznunk a tó mellet rejtőzködve.

A madaras fotózásunk után a workshopunk fő célhelyszínére, Bugac pusztára autóztunk, a tájvédelmi körzet nyári aspektusának , rovarvilágának és a alföldi táj megörökítése céljából. Túránk során sikerült árvalányhajjal borított, legelőkkel tarkított zsombékosok állat- és növényvilágát fényképezni, és persze nem maradhatott el a bugaci ménes és szürkemarha állomány megtekintése sem. A bugaci kalandjainkat a Karikás csárda híres gulyásleves gasztro élményével zártuk.

 

 

Naplemente előtt érkeztünk Mártélyra, ahol a napi fotózásunkat szerettük volna zárni, de sajnos a nagy melegben hirtelen kikelt szúnyogok megnehezítették a dolgunkat, így az első napunkat a Közösségi Házban retusálással folytattuk.

 

Második napunkon Fülöpháza és térségét fedeztük fel. Célunk a homokbuckák megtekintése volt, azonban a engedély és szakmai kísérő nélkül ezt az utunkat egyelőre elvetettük, a település mellet azonban egy homokbánya mellett egy kevés élményünk lett a buckák világáról.

 

A három napos előválogató során készült fotókból országos kiírt fotópályázatokra szeretnénk beküldeni az elkészült munkáinkból.

Benczúr Anna, Berta Luca Mikics Péter, Turuczki Szabolcs

Szeged 2-es csoport

 

További képeink a galériában láthatóak: