Horgászat Sándorfalván

Horgászat Sándorfalván

A szegedi 2-es csoport az idei tanévet is egy bent alvásos rendezvénysorozattal zárta, melyen idén a szülők és testvérek is részt vettek.

A nyári szünet első napján a Közösségi Házban gyűltünk össze, ahol a tanévet röviden értékeltük, megbeszéltük a nyári táborok részleteit, és a jövő tanév céljait.

A szülők távozása után szorgosan álltunk neki a másnapi grillezés alapanyagainak az előkészítéséhez. Az udvarra kivitt asztalokon zöldségeket szeleteltünk, bacon-be csomagolt virsliket készítettünk elő a holnapi sütéshez.

Az előkészületek után a horgászfelszerelések ellenőrzése következett, majd filmnézéssel zártuk az estét.

Másnap reggel rögtön reggeli után a Tisza-partra utaztunk az új kisbuszunkkal, amit közösen most sikerült kipróbálunk először.

A tavalyi évhez hasonlóan sárkányhajózni indultunk a Tiszára most is. Idén a tavalyival ellentétben azonban nem a Maros felé eveztünk fel, hanem a folyó másik irányába Szerbia felé. Utunk során számtalan tőkés récével és elhagyott hajóval találkoztunk.

Miután partra értünk a Közösségi Házba tértünk vissza, és egy rövid szieszta után bevárva a velünk tartó szülőket és testvéreket elindultunk Sándorfalvára a Nádas-tóhoz, ahol közösen legutóbb 6. osztályos korunkban voltunk. A csoport idei tanévzáró vágya az volt, hogy horgászhasson valahol, ez a helyszín pedig a strandolás mellett horgászati-, és sütési lehetőséget is biztosított számunkra.

A meleg nyári délutánon a csoport egy része horgászott, egy része fürdött, a szülők szorgos csapata pedig besegített nekünk a grillezésben. A nap végére jóllakottan, napbarnítottan és 2kg „halászzsákmánnyal” a birtokunkban tértünk vissza a Közösségi Házba.

Szegedi 2-es csoport