A búcsú ideje

A búcsú ideje

Iryna, AIESEC önkéntesként hat hetet töltött nálunk. Ez idő alatt Kaposváron, Pécsett és Nagybajomban lett részese Alapítványunk  mindennapjainak: előadásokat tartott, tanított, segített, ahol kellett. Kiváló humorú, nyitott és kedves személyiségével gazdagított bennünket!

Tegnap érkeztem meg a nagybajomi Közösségi Házba (november 02.). Igazán tetszik az új otthonom és a környék is. Remélem az elkövetkező 2 hetem hasonlóan boldogan fog eltelni, mint Kaposváron vagy Pécsett. Tegnap a gyerekekkel is találkoztam, akik megmutatták Nagybajomot, amit viccesen csak “citynek” neveztek, és eközben sokat megtudhattam róluk is. Hiányzik Pécs, de remélem egyszer visszatérek még. Azonban, ahogy mondtam, a világ így is kerek és egyszer még biztosan találkozni fogunk. Visszajövök még!

November 6 – Az önkéntes tevékenységem Nagybajomban nagyon gyorsan telik. Hétfőn érkeztem, de amikor ránéztem a naptárra, akkor döbbentem rá, hogy ma már csütörtök van. A Mentorok mindig megkérdezik, hogy vagyok, jól aludtam-e, minden rendben van. Azt kell, hogy mondjam, hogy egy ilyen nagyszerű környezetben milyen is lehet minden, mint nagyszerű. Tegnap lehetőségem nyílt beszélgetni a gyerekekkel és ismét sok új dolgot megtudtam róluk, hobbijukról, kedvenc dolgaikról, sportról és hogy milyen zenét szeretnek hallgatni, illetve énekelni. Ma először tartottam orosz nyelvórát és nagyon örülök, hogy segíthetek a diákoknak nyelvtudásuk fejlesztésében.

Az első hetem Nagybajomban gyorsan eltelt. Nem is gondoltam, hogy ilyen gyorsan tud telni az idő! Az utolsó hetem Magyarországon a nagybajomi iskola látogatásával kezdődött. Anett, az angol tanár, körbevezetett az iskolában és megkért, hogy tartsak előadást az utazás témakörben, mivel a gyerekek előző órákon erről tanultak. Meg kell, hogy mondjam, igen sokat kérdeztek a gyerekek az utazásról és a kérdéseim többségére tudtak válaszolni. Lehet, hogy én is inspirálni tudtam őket egy kicsit, hogy világot lássanak és utazzanak. Nagyon élveztem ezt a napot. Kicsit elfáradtam, de megérte.

Nagyon jól érzem itt magam Nagybajomban, mert a mentorokkal gyakran ellátogatunk a közeli kis falvakba és városokba. Ma Böhönyére látogattunk el az iskolába, a helyi könyvtárba, a tűzoltóállomásra és a templomot is megnéztük. A település iskolája szép, új és nagyon kellemes a környezete. Nagyon örültem, hogy meglátogattuk a tűzoltóállomást. Igazi élmény volt egy tűzoltóautóban ülni. Sok fénykép készült a nap folyamán, nem is beszélve az emlékekről. Ma először éreztem honvágyat, de nagyon sok időm van még itt, hogy jól érezzem magam.

Budapest

Nagyon sok köszönettel tartozom azoknak, akik velem voltak Budapesten. Szép napos időnk volt és nem zavart, hogy korán kellett felkelnem mivel találkozhattam a mentorokkal és egy nagyot sétáltunk a városban. Végül a Cat Caféban kötöttünk ki és ajánlom mindenkinek a helyet. Nagyon kedves kis kávézó.

És elérkeztem a magyarországi önkéntes munkám utolsó fejezetéhez. Meg kell, hogy mondjam, igen nehéz hazamennem egy ilyen hihetetlen utazás után. Sok minden kavarog a fejemben és nem könnyű összegeznem őket. Sok emberrel találkoztam és sok új barátot is szereztem. Mindenki más és mindenki másként kedves. Nem voltak szomorú napjaim (kivéve amikor elutaztam Kaposvárról és Pécsről).

Ma is nagyon szép idő volt, ragyogó napsütéssel. A nap folyamán kirándultunk egy közeli erdőbe, este pedig a kaposvári színházba látogattunk el. Micsoda szép élet!

Nagyon furcsa, hogy a mai nap érzelem teljes, holnap pedig haza kell utaznom. De minden véget ér egyszer. Ne felejtsetek el, írjatok a Facebookon, hívjatok Skypeon, válaszolni fogok.

Remélem hamarosan újra találkozni fogunk. Sok-sok szeretettel:

Ira, Ukrajna