Befejeződtek a nyelvi vizsgák

Befejeződtek a nyelvi vizsgák

Április 21-én Kaposváron fejeződtek be az alapítványi nyelvi vizsgák.

Április 21-én a Csányi Alapítvány Kaposvári Közösségi Házában vizsgáztattam önkéntesként. Fantasztikus hangulata van a háznak, színes, fiatalos, kényelmes gyerekbarát bútorokkal és kimondottan aranyos emberekkel. Minden diák ügyesen szerepelt, nagy hatást tettek rám.

A C1 szintű tanulókkal élvezetes párbeszédet lehet folytatni. Azon kaptam magam, hogy olyan folyékonyan beszélgetek velük, mintha otthon beszélnék diákokkal a saját hazámban. Ilyenkor figyelmeztetni kellett magamat, hogy ők csak tanulják a nyelvet. Ennek ellenére semmilyen problémát nem okozott nekik válaszolni és kérdezni tőlem bármilyen témában. A fiatalabbak bátran feleltek, bemutatkoztak és elmondták mennyit készültek a vizsgára.

Nagyon ígéretes mindegyik, ilyen ütemben haladva kiváló eredményekre lesznek képesek. Sok mindent csinálnak a fiatalok, nagyon érdekes területeken mérettetik meg magukat magas szinten: rajz, szinkronúszás, foci, talajtorna és még sok más. Érdeklődő, szorgalmas és udvarias gyerekek. Élmény volt közöttük eltölteni ezt a napot. Bízom benne, hogy elégedettek az elért eredménnyel.

Annyce Schafft, Fulbright

SZEGED

Szegeden április 20-án került sor az Alapítvány év végi szóbeli nyelvi vizsgájára. A tanulók felkészülten, ám izgatottan várták, hogy bebizonythassák nyelvtudásuk gyarapodását, és hogy megmutathassák mit sikerült elsajátítaniuk az elmúlt hónapok során. Sok szép gördülékeny feleletet hallhattunk és némi bátorítás után a visszahúzódóbb gyerekek is szépen elmondták gondolataikat, véleményeiket a megadott témákkal kapcsolatosan. A gyerekek most már izgatottan várják a végső eredméynt, kik lesznek azon szerencsések között, akik egy felejthetetlen élménnyel gyarapodhatnak a nyár folyamán.

Martincsek Zoltán – fejlesztőtanár

NAGYBAJOM

Április 17-én zajlottak Nagybajomban a nyelvi vizsgák angol és német nyelvből. A mai napon a nyelvi versenyt lezáró szóbeli vizsgán vettünk részt. Már negyedik éve próbáljuk a képességeinkhez mérten a legjobbat nyújtani az alapítványi nyelvi versenyen. Ezek a megmérettetések sokat segítenek abban, hogy megismerjük a jövőben ránk váró vizsgahelyzeteket. Izgatottan várjuk az utazókeret névsorát, és reméljük, hogy minél többen bekerülünk.

Guricza Dóra, Kovács Szandra és Bencze Balázs Nb1

Compass önkéntesek a Csányi Alapítványban

 

A Compass már második alkalommal segített a Csányis diákok nelyvi szintjének értékelésében. A beszélt nyelvek angol és német volt, ezért egy angol és két német önkéntes érkezett, hogy anyanyelvi beszélőként véleményüket kifejtsék a viszgázókról.

Rövid felkészülési idő után elkezdődött a vizsga és a Csányis tanárokkal együtt beszélgettünk a vizsgazókkal. Miután a vizsgák lezajlottak közösen beszéltük meg a diákok nyelvi szintjét. Különleges kihívás volt számunkra a Csányi Alapítványt segíteni céljainak elérésében.

Boldogan segítenénk a jövőben is. Köszönjük szépen Nagybajom!

James Ellwood, Felix Martin, Joshua Peters COMPASS

PÉCS

A tanulók időben jelentek meg a vizsgán (április 15.), megfelelően felkészült állapotban. A gyerekek többsége jó pontszámot szerzett, így elmondható, hogy az év végi nyelvi vizsga sikeresen zajlott, a gyerekek a tőlük elvárt szinten teljesítettek. Mindkét nyelven különböző témákban folyt a kommunikáció (utazás, közlekedés, szórakozás, iskolarendszer, a család, kultúra és a szabadidő).

A vizsgabizottság tagjai folyamatosan bátorították a vizsgázókat a szókincs bővítésére, a bátrabb és határozottabb vizsgafellépésre.

Gál András – fejlesztőtanár

JÁSZBERÉNY

A mai nappal (április 13.) elkezdődtek az év végi alapítványi nyelvi vizsgák. A vizsgáztatásban és az értékelésben most is nagy örömmel és lekesedéssel vesznek részt külföldi önkéntes kollégák. Fantasztikus volt vizsgáztatóként résztvennem az angol szóbeli vizsgán itt Jászberényben. A gyerekek nagyon szerethetőek, igazi egyéniségek. Nagyon kellemes volt tapasztalni, hogy milyen ügyesen beszélnek angolul és milyen könnyedén fejezik ki magukat a tanult idegen nyelven. Ezért mindenkit arra biztatnék, hogy folytassa a nyelvtanulást, olvassanak idegennyelvi könyveket és használják minél gyakrabban a nyelvet, hiszen gyakorolással egyre szebb sikereket tudnak majd elérni.

Kiváló alapokkal rendelkeznek tanáraik követekzetes és odaadó munkájának köszönhetően. A vizsgára felkészítő anyagok meglátásom szerint hasznos tudást és ismeretet ad át mindannyiuknak.

Annyce Schafft, önkéntes (Fulbright)