Kirándulás a Zselicben

Kirándulás a Zselicben

„Két napos őszi kirándulásunk (november 11-12) a Márton napi néphagyományok témaköréhez kapcsolódott. Annyi minden történt, annyi jó programban volt részünk, hogy nem is hiszem el, hogyan fért minden bele az utóbbi 48 órába. Kaposvár 2-es csoportunkkal a zselici Bánya turista házába látogatottunk el, a szombati nyelvi verseny 2. fordulójának megírása után. Nagyon szép táj és kiváló szállás várt minket. A megérkezést követően megebédeltünk, és alig vártuk, hogy bejárjuk a környéket.

Ide sokan ültetnek fát azok, akik erre járnak. Mi is így tettünk, elültettük a „mi fánkat” a Zselic szívében. Majd jó nagyot túráztunk a környéken. Visszaérve meglepetés várt bennünket: borítékokat kellett gyűjtenünk, amelyek Márton napról szóló ismereteket rejtettek. A fiúk és lányok mindent megtettek, hogy saját csapatuk szerezhessen több pontot a versengésben. Majd Éva néni, aki jó ismerője a magyar népi hagyományoknak, mesélt nekünk.

Figyeltünk nagyon, hogy a vasárnapi döntőre mindent megjegyezzünk. A verseny azonban döntetlennel zárult.  Pihenő időben akinek kedve volt elkészíthette a Márton napi mécseseket. Ezzel vártuk vendégeinket. A remek első napot még remekebb este követte. A Somogy táncegyüttes zenekara népi hangszerek bemutatóját tartotta meg nekünk, majd táncra perdültünk a jó muzsikáraa. A táncházban igazán jól elfáradtunk. Velünk magyar néptánc lépéseket tanítottunk Chaturának (AIESEC önkéntes Sri Lankáról), aki a kirándulásunkra velünk tartott. Vasárnap sem unatkoztunk. A második napon a játéké volt a főszerep. Gazdasági társasjáték, logikai játékok, bújócska, és fogócska – volt minden. Az utolsó órákban még kihasználtuk a jó időt, és ahogyan kezdtük, túrázással fejeztük be ezt a kiváló hangulatú csapatépítő kirándulást.” Antal Dominik, Kaposvár 2-es csoport