Szoros verseny

A Kosáry Domokos Történelem versenyen vettem részt, aminek elődöntőjét a budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban tartották meg. A verseny előtt  forrásokra és eddigi ismereteinkre támaszkodva egy prezentációt kellett elkészítenünk: egy történelmi személy döntéshozataláról. A feladatban elemeznünk kellett a korszakot, személyeket. Nagyon szigorúan pontoztak, figyelembe vették a prezentáció szépségét, a történetmesélésünk tárgyilagos elemeit és a forrásokat is.

Rövid áttekintő után, mikor a továbbjutók között sorolták fel a nevemet, majdnem örömtáncot jártam, ott mindenki előtt. Másnap délelőtt szóbeli feladatok vártak ránk, két kvízzel „kreatív feladatok” címmel. Rögtönzés és egy újabb előadás tartása mellett, két ízben is egy adott történelmi személy „bőrébe bújva” kellett történetet mesélnünk. Végül az eredményhirdetés során szinte fél pontokon múlott. Ebben a szoros versenyben nagy örömmel jelentem ki, hogy megszereztem az országos 7. helyet.

Gelencsér Márton, Nagybajom 3-as csoport