Középiskolai továbbtanulás, kezdődik a hajrá!

Középiskolai továbbtanulás, kezdődik a hajrá!

A Pécs 1-es kicsi csoport az első nagy megmérettetéshez és vízválasztóhoz érkezik, hiszen ebben a tanévben, középiskolai felvételire készülnek. Mindenki rendelkezik elképzeléssel a jövőjét illetően, a választásban azonban sokat segítenek a középiskolák nyílt napjai ahol betekintést nyerhetnek a leendő „gólyák” az iskolai életbe, egy-egy tanórába. Hétvégén (szeptember 29.), a Babits Mihály Gyakorló Gimnázium tartotta nyílt napját.

Így láttuk mi….

„Nagyon érdekes volt mivel a suliban nem ennyire interaktív egy óra. A diákok számítógépen dolgoztak, nem volt munkafüzetük, tankönyvük sem. Az óra végén a tanár megkért mindenkit hogy értékelje az órát ezért egyesével ki kellett menni táblához és szavazni persze hogy azt az arcot nyomtam meg ami a legjobbat jelenti. Összességében nagyon tetszett minden, szívesen járnék ide.” Papp László Györk, Pécs 1.

„A PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziumában voltam nyílt napon. Ez egy hasznos program volt mert megtudhattam az információkat a jövőre induló 9-es osztályokról. Elmondták hogy melyik osztálynak ki lesz az osztályfőnöke és hogy mit kell tudni arról a tagozatról. 2 nyíltórát is meglátogattam amin gyakorlatban mutatták be hogy mit csinálnak azon a tanórán. Nagyon szimpatikus gyerekek és tanárok voltak. Engem meggyőzött ez az iskola, de azért más iskola nyílt napjaira is kíváncsi vagyok.” Pintér Vanessza, Pécs 1.

„Ezen a szombati napon részt vettem a Babits Gimnázium nyílt napján. Az első órában mindannyian bevonultunk a tornaterembe, az iskolai bemutató közbeni produkciók közül kiemelkedő volt a kórusuk egy ABBA dallal, amivel készültek. Később lehetőségem adatott megtekinteni egy angolórát. Nagyon élveztem nézni, szívem szerint be is csatlakoztam volna. Az angolórában az tetszett, hogy értettem a feladatot, a válaszokat és az esetleges vicces megjegyzéseket is a tanulók részéről. Most már egyre biztosabb vagyok a döntésemben, mi szerint itt szeretném elkezdeni a középiskolai tanulmányaimat. Az iskolának kifejezetten tetszett az építészete, enyhén nosztalgikus hangulata van a régi tablófotóknak köszönhetően.” Albert Laura, Pécs 1.