Legjobb innováció díj

Szombaton rendezték meg Szigetszentmiklóson a First Lego League Challenge verseny Nemzeti döntőjét, amelyen mi is részt vettünk. Az ország legjobb 16 csapata közé a Jász-Stones is bekerült. A délelőtt folyamán innovációs projektünket VUK-ot/Vakok Univerzális Kommunikációja/ tesztelhették versenytársaink, illetve a látogatók. Ehhez létrehoztunk a verseny helyszínén egy standot, ahol a tabletek és a fejhallgatók segítségével beleérezhették magukat a tesztelők a látássérültek helyzetébe, emellett a szimbolikus figuránkat tűnemezelve készíthették el az érdeklődők. A tesztelések során megismerkedtünk versenytársainkkal és sok új barátot is szereztünk.

A délután folyamán került sorra az innovációnk, illetve robozdizájn munkánk bemutatása. Nagyon izgultunk, hogy minden fontos dolgot be tudjunk mutatni a szakmai zsűrinek, mert nagyon szigorú pontozási rendszer volt. Végül, úgy éreztük, hogy tetszett a döntőbíráknak az összeállított bemutatónk.

Ezután következett az utolsó robotfutam, amelyen mindenki nagyon izgult, és megpróbáltuk magunkból kihozni a legjobbat, a szurkolók és az indítók is egyaránt. Nagyon feszült és fárasztó nap volt számunkra. Itt még nem ért véget a verseny, hisz a legjobb három közé került innovációnk, ezért újból előadtuk prezentációnkat a nagyszínpadon az összes csapat számára. Az eredményhirdetés során mind nagyon izgultunk, végül megláttuk a nevünket a kivetítőn.

A Jász-Stones csapata elnyerte az FLL Nemzeti Döntőben a Legjobb innováció díját! Nagyon örültünk neki, mivel rengeteget dolgoztunk a fejlesztésünkön. Ezután jött el a nagy pillanat, hogy kihirdessék melyik öt csapat jut tovább a nemzetközi döntőre. Nagy meglepetésünkre a döntős 16 csapat közül 5. ként tovább jutottunk a Nemzetközi döntő egyikébe.

Nagyon nagy köszönettel tartozunk önkénteseink, mentoraink, illetve fejlesztőink számára.

Köszönjük a segítségét az Atlas, Rise Kft-nek, Rigó Benjaminnak és Németh Ádámnak!

Köszönjük a segítségét a Helyet Alapítványnak, Utasi Hajnalkának, Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének (JNSZMVAKOK) Jászberényi klub: Kollár Lászlóné Terike vezetőjének. Köszönjük a Vakok Iskolájának, hogy teszteltethettük diákokkal és tanárokkal a fejlesztésünket! Köszönjük a Szakvéleményét Bakos Béla, Üzemeltetési vezérigazgató-helyettesnek, Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.!

Nagyon szépen köszönjük, hogy részt vettünk ezen a versenyen! Sas Maja, jászság 4-es csoport

Felkészítőink:

Zeke Lajos, fejlesztő tanár