Londonba látogattunk

Ez volt számomra az egyik legélvezetesebb nap

Ma Brightonból Londonba utaztunk. Kényelmes, modern vonattal utaztunk, amivel gyorsan felértünk a fővárosba. A Victoria állomáson szálltunk le, innen indultunk el városnéző túránkra. Elsétáltunk a Buckingham Palotához, ahol láthattuk a medvekucsmás őrséget is. Innen a Westminster apátsághoz vezetett utunk, ami egy több száz éves gótikus épület. Sétánkat a Westminster hídon folytattuk és megérkeztünk a London Eye-hoz. Felvezetésképpen megnéztünk egy 4D-s kisfilmet London nevezetességeiről. Igazán izgalmas volt ilyen magasról látni mindent.

Ezt követően a Big Bent valamint a Parlament épületét láthattuk miközben átsétáltunk a Themse fölött a Milleniumi hídon. A Trafalgar Square zsúfolásig megtelt emberekkel. Mi egy csendes utcába mentünk, ahol megebédeltünk. Ezt követte a metrózás és a Tower felfedezése. Itt a koronázási ékszereket, fegyvereket és korabeli harci öltözeteket láthattunk. A várfal mentén végigsétálva jól lehetett látni a Tower hidat is. Innen indultunk aztán haza Brightonba. Nagyon izgalmas volt a mai nap, sok élménnyel gazdagodhattunk és kellemesen elfáradtunk. Ez volt számomra az egyik legélvezetesebb nap az Angliában töltött hét alatt. Kollárovics Petra