Diplomát szereztünk a McDaniel College Budapest Campuson

Diplomát szereztünk a McDaniel College Budapest Campuson

„2017 már rég volt a naptárban, de még mindig olyan, mintha tegnap léptem volna be a McDaniel College ajtaján, hogy elkezdhessem az egyetemet. Nagyon jól esett, hogy a kisvárosból felkerülve a nagyvárosba lett egy hely, ami ugyanolyan kicsi és személyes volt, mintha csak otthon maradtam volna. Ez az épület és a benne lévő tanárok, diákok vezettek be egy olyan világba, ami teljesen megváltoztatta a világról való elképzelésemet. Egy nemzetközi színtér kapcsolódott be az életembe, ahol angolul megy az oktatás és a tanár diák viszony nagyon személyes, így mélyült el jobban a tudás amit átadtak nekem óráról órára. A tanulmányi osztály két vezetője is tudott mindenkiről és az ő segítségükkel tudtuk kiválasztani a legmegfelelőbb órákat az igényeim szerint. Rengeteg fontos kapcsolatra tettem szert ebben a négy év során, mind a magyar és a külföldi hallgatótársaim személyében.

2021 egy fontos mérföldkő az iskola életében is, hiszen ez volt az első hibrid diplomaosztó ünnepség. Az iskola rendezvénytermében rendezett ceremónia légköre emelkedett volt, pont egy diplomaosztóhoz illő. A friss diplomások közül én voltam az egyetlen, aki rögtön két diplomát is a kezébe vehetett: Communication és Cinema diplomákat. Ez egy leírhatatlan érzés és még mindig nem fogom fel, hogy egyik napról a másikra diplomák kerültek a kezeim közé. Ebben a legnagyobb szerepe a Csányi Alapítványnak van, ezért az Alapítványt illeti a legnagyobb köszönet! Nagyon, nagyon hálás vagyok, hogy ezen az egyetemen válhatott belőlem kamasz középiskolásból igazi felnőtt, nagyon sokat adott hozzá a személyiségemhez az iskola sokszínűsége. A Csányi Alapítvány ezalatt a négy év alatt kiállt mellettem minden nehéz helyzetben, hogy végül, kezemhez kaphassam a jól sikerült eredményét a munkámnak. Az Alapítványon belül külön köszönet a mentoromnak, Ildi néninek, aki végig támogatott és buzdított az idevezető út során. Köszönöm a barátoknak, akiket itt szereztem, hogy sosem hagytak cserben. Köszönöm a családom megértését! Thank you everybody!” Vig Dávid, Jászság 3-as csoport

 

„Közel s tova 13 éve vagyok a Csányi Alapítvány támogatottja. Hogy ezalatt az idő alatt mi minden történt velem nagyon nehéz összefoglalni, de megpróbálom. Az utam Jászberény mellől, egy tanyáról indult. Általános iskola ötödik osztályában karolt fel az Alapítvány, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy most hol tartok. A nyári táborok, nyelvi és informatikai órák illetve a hétvégente megszervezett dráma, önismeret és más fejlesztő foglalkozások olyan lehetőségek voltak, melyeket kihasználva egy sikeres diplomás ember lehetett belőlem. Általános iskola után Szolnokra mentem tanulni a Varga Katalin Gimnáziumba, ahol az Alapítvány továbbra is támogatott. Az ottani osztályt (Arany János Tehetséggondozó Program) mentorom és csányis társaim segítségével találtam, majd jelentkeztem rá. A középiskolai éveim alatt eljuthattam Angliába, Szlovákiába, Erdélybe, Szerbiába és Ausztriába is. Ha nem lettem volna az Alapítvány tagja, mindezeket az élményeket nem tudhatnám magaménak. Itt még megemlíteném, hogy a külföldről érkező önkéntesek is betekintést kínáltak a világba és a nyelvtudásom fejlődésében is szerepet játszottak. Számomra egyértelmű volt, hogy tovább szeretnék tanulni, a célom egy egyetem elvégzése volt. Gimnázium utolsó évében ugyancsak az Alapítvány által kaptam egy lehetőséget, hogy megpályázzak egy amerikai egyetemre való bekerülést, melynek székhelye Budapest. Miután bejutottam a McDaniel College Gazdálkodás és menedzsment szakára, egy olyan diverz környezetbe kerültem, mely meghatározó részévé vált gondolkodásomnak. A világ minden tájáról volt a szakomon hallgató, illetve professzoraink is más-más kultúrából érkeztek, mely kifejezetten színesítette egyetemi éveimet. Az első évemben az alapítvány biztosította lakhatásom, illetve szociális támogatást is nyújtott számomra. A legnagyobb mértékben viszont az kell mondanom, hogy a nyelvi, informatikai és személyiségfejlesztő órák azok, amelyekből a leginkább hasznot tudok húzni a mai napig. Az Alapítvány által elérhető ösztöndíjak lehetőséget teremtettek arra, hogy olyan szakmai gyakornoki munkákat tudtam választani anélkül, hogy az anyagi vonzatot kellett néznem.

Most, 2021-ben kézhez kaptam a diplomámat és egy stabil munkahellyel rendelkezem, így elmondhatom, hogy nagy utat jártam be, melyben a Csányi Alapítvány kiemelkedő szerepet, támaszt játszott. Az évek során egyre inkább tudtam és tudom értékelni azt a segítséget, amelyet az Alapítvány nyújtott, hiszen látom a különbséget, hogy mennyivel több lehetőség fekszik a lábaink előtt, mint azon társainknak, akik nem tagjai az Alapítványnak. Őszintén köszönöm a rengeteg támogatást és bizalmat. A jövőre nézve szeretnék önkéntesként is részt venni az Alapítvány munkásságában, illetve mindenkit tudok bátorítani arra, hogy adója 1%-át adja a Csányi Alapítványnak, mert ahogy a példám is mutatja, jó helyre kerül!” Szappanos Ádám, Jászság 3-as csoport

Gratulálunk mindkét fiatalnak! Kívánunk Dávidnak és Ádámnak sok sikert a munka világában és sok erőt és kitartást további tanulmányaikhoz!