„Űrhajóztunk” majd az Operában jártunk

„Űrhajóztunk” majd az Operában jártunk

December 15-én egy felejthetetlen interaktív élmény-showal kezdtük a napot Budapesten a BABILON Centerben.

Itt számos kísérletet végeztünk, kipróbálva a fizika törvényein alapuló érdekesebbnél érdekesebb játékokat. Minden elnevezés arra csábított, hogy kipróbáljunk egytől-egyig: lejtő vagy labirintus, láthatatlan erőtér, Lánchíd mágnesekbő.

Hamarosan más izgalmak elé néztünk, hiszen indult az űrhajónk a Holdra, így mennünk kellett.  Mielőtt ezt megtettük volna kiképeztek bennünket megismertetve a legfontosabbakkal a világűrről és a bolygókról. A szerencsés földre szállást egy lézershow-val ünnepeltük.

Pár percen belül folytatódott kalandunk Egyiptom földjén. A Fáraók birodalmában jártunk, megismerkedtünk az uralkodók életével, szokásaival, majd utolsó útjára kísértük az egyik „múmiát”, ahol lelke elnyerte az „örök életet”, így mi is továbbindulhattunk a Római Birodalomba.

A kérdések és feladatok sora most sem fogott ki rajtunk: Róma alapítása, mondák, uralkodók, naptárreform, gladiátorok, Ceasar intézkedései, légió és még sorolhatnánk. Mindenre tudtuk a helyes választ. Így Ceasar és Kleopátra előtt tettünk ígéretet, hogy odaadó harcosokként védjük a Birodalmat!

A nap utolsó állomásaként az Magyar  Állami Operaházban néztük meg Csajkovszkij: A Diótörő című balett előadást. Érkezésünkkor a darab korhű jelmezbe öltözött szereplői sétáltak a bejárat előtt, a mesefigurák pacsiztak velünk. Az operaház háromszintes óriási nézőterén telt ház volt. A székek mellett pótszékek, így is voltak akik a korlátok mögött állva gyönyörködtek a három felvonásos meseszép karácsonyt idéző színpadi jelenetekben. Az igen hosszúra nyúlt nap után a buszban haza felé már többen álomraszenderültünk.

Nagyon szépen köszönjük a Csányi Alapítványnak azt a sok szép felejthetetlen élményt, amelyben már rövid idetartozásunk óta részünk lehetett! Kívánunk szeretetben gazdag, békés karácsonyt!

Jászság 1 csoport