A MICROSOFT-nál jártunk

A MICROSOFT-nál jártunk

Hazaértem, felkapcsolom a laptopom, betölt a Windows-operációs rendszer, megnyitom az Office Word alkalmazását és írom ezt az élménybeszámolót, hiszen ma (április 25.) volt az első alkalom, hogy Petivel, Bálinttal és Balázzsal betekintést nyerhettünk a Microsoft budapesti központjának működésébe, amely mindannyiunk számára hatalmas élményt jelentett.

A Csányi Alapítvány és a MICROSOFT által meghirdetett közös pályázat győzteseiként vehettünk részt a MICROSOFT budapesti központjában a Karrier Tanácsadási Programsorozat első alkalmán. Izgatottan vártuk a találkozást Berzsenyi Mártával, aki nagyon kedvesen fogadott minket és vezetett körbe az épületben. A nap első felében egy pályaorientációs beszélgetést folytattunk, mely során egy Munka Érdeklődési Kérdőív is segített bennünket abban, hogy személyiségünk alapján milyen munkakör betöltése illene hozzánk a leginkább. Ezt követően részletesebben is megismerkedhettünk a MICROSOFT működésével egészen a kezdetektől napjainkig, illetve rengeteg érdekességet is hallhattunk a vállalatról. Megbeszéltük, ki mit vár el a programsorozattól és milyen főbb állomásai lesznek az elkövetkezendő alkalmaknak. A nap további részében egy kellemesen eltöltött ebéd közben ismerkedhettünk meg a vállalat további munkatársaival, akik nagyon közvetlenül és segítőkészen meséltek magukról, továbbá számos értékes tanáccsal láttak el minket a jövőre vonatkozóan. Az ebédet követően felfedezhettük a játékszobát, ami tökéletes lezárása volt ennek a napnak.

Úgy gondolom, mindannyiunk nevében mondhatom azt, hogy ez a nap egy felejthetetlen élmény volt számunkra és már alig várjuk a következő alkalmat, hogy jobban megismerkedhessünk a vállalattal és értékes tapasztalatokkal gazdagodhassunk.

Szeretnék köszönetet mondani az Alapítványnak és a Microsoft Magyarország-nak, továbbá Berzsenyi Mártának és Papp Edwardnak, hogy részesei lehetünk ennek a programsorozatnak, hiszen olyan tapasztalatszerzési lehetőség ez számunkra, amelyet örömmel hasznosíthatunk a jövőben is.

Cserna Vivien

Jászberény I.