MNG

MNG

A vizsgák között néha lazítani is kell és erre az ország szívében a legjobb program lehet egy kis múzeumlátogatás; főleg, ha az érdekes, és nem utolsó sorban még ingyenes is.

A Magyar Nemzeti Galériában jártam, az Érzékek peremén című kiállítást néztem meg, vagyis inkább tapasztaltam meg, mert ez nem a hagyományos „állj oda és nézd meg jól” típusú kiállítás volt. Maga a kiállítás teljesen bevonta a látogatókat és érdekes kihívásokat támasztott, amik mindig csak egy érzékelésre fektették a hangsúlyt és azzal próbáltak akár egy másikat helyettesíteni. Csak egy párat említve: volt csak szaglás alapján való tájékozódás, hangalapú Body Pong nevű játék és a térben is festhettem a mai kor egyik legmodernebb eszközével a virtuális valóságban.

Az egész kiállítás rendkívül érdekes volt és maradandó élményt nyújtott. Aki teheti, még gyorsan pótolja az élményt, amire bár err csak december 18-ig van lehetőség. Ha mégis lemaradnátok erről, az MNG még számos kiállítással kecsegtet, amiket ha szemfüles az ember (és 26 év alatti) minden hónap harmadik szombatján ingyenesen is megtekinthet.

Kmett Dániel, Jászság 1.