Otthoni alkotás

„A bezártság és az otthon tanulás nem kedvez sem a közös szellemi, sem a közös fizikai alkotómunkának. Mindenkinek hiányoznak kreatív együttlétünk alkalmai, a drámafoglalkozások és a kézműves alkalmak. Ezt áthidalandó, Csorba Ildikó drámapedagógusunk otthoni alkotómunkára invitálta az arra kedvet érző fiatalokat. A feladat az volt, hogy a gyerekek otthon megtalálható textilholmik, kisebb háztartási kiegészítők felhasználásával készítsenek tavaszi, húsvéti vagy szabadon választott témában pillanatképeket, csendéleteket. Az első beérkezett fotók láttán meglepődve arra gondoltunk, hogy a művek nyilvánosságot érdemelnek, így mindenkit arra buzdítottunk, készítse el saját alkotását. Miután valamennyi szentesi gyermek beküldte a fotót művéről, örömmel tekintettünk végig a csapat színes, vidám, néha elgondolkodtató munkái között. Volt, aki a Húsvétra készült, volt, aki a tavasz mozzanatait örökítette meg, másokat a Föld megmentése vagy éppen egy kalózhajó támadása ihlette meg. Mindenkinek gratulálunk, lehetetlen volna bárkit is kiemelni az alkotók közül, ezért a képeket egy montázsba gyűjtöttük össze. Ha újra együtt leszünk Közösségi Házunkban, kiállítást is rendezünk!” Kovács Sándor Szentes 1. és Őzéné Törőcsik Márta Szentes 2. csoport mentorai