Horváthné Varga Tünde

Horváthné Varga Tünde vagyok, Böhönyén élek a családommal. Két felnőtt gyermekem van Judit és Péter. A Csányi Alapítványról 2006-ban hallottam, mikor a Pétert jelölte az osztályfőnöke. Aztán a hosszú évek során egyre mélyebben és komolyabban kerültem kapcsolatba az alapítványi élettel először, mint szülő. S az iskolai évekhez hasonlóan elkezdtem a családi nap szervezését, ez olyan jól sikerült, hogy évről-évre egyre jobban sikerül, a csoportban már mindenki nagyon várja a következő találkozást. Az idén már a 8. alkalommal kerül megrendezésre.

Az önkéntes munkát a nagybajomi közösségi házban kezdtem el körülbelül 3-4 éve, mert úgy éreztem, hogy én is szeretnék hozzájárulni, valamit visszaadni, amit Peti fiam kapott, ha csak a kétkezi munkámmal is. A mentorokkal nagyon jó a kapcsolatom, segítem a munkájukat egy-egy rendezvény lebonyolításánál, a Közösségi Ház díszítésében is ott van a kezem nyoma. De, ha a kaposvári Közösségi Ház kéri a segítségemet, oda is szívesen megyek. A gyerekeknek kézműves foglalkozásokat szervezek, hagyományosan az aktuális ünnephez kapcsolódóan.

A külföldi önkénteseket pedig a magyaros konyha rejtelmeibe kalauzoltam el. Nyújtottunk együtt igazi magyar házi rétest, farsangkor pedig fánk evő versenyt rendeztünk. Szeretném, ha még több önkéntes tudná segíteni a mentorokat, még hatékonyabbá tudnánk tenni az Alapítvány munkáját. Büszke vagyok, hogy a Csányi Alapítvány részese lehetek, és hozzájárulhatok, hogy a gyerekek minél színesebben, családiasabban töltsék el a Közösségi Házban az idejüket a tanulás mellett.

Dátum

2017. 03. 22.

Kategória

Önkéntes