Nagy Ildikó

A Jászság 3. csoportjának mentora vagyok. Lakóhelyemen, a jászberényi Lehel Vezér Gimnáziumban érettségiztem. 1998-ban az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán szereztem rajz-szakos tanári diplomát. 1999-ben ugyanitt művelődésszervező, mozgókép-kultúra és video-közvetítő szakon végeztem. Négy évig a jászberényi Gróf Apponyi Albert Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben tanítottam a rajz-vizuális kommunikáció tantárgyat, ahol igyekeztem a gyermekekhez közelebb hozni a művészetek titokzatos világát.

2004-től képzőművészeti szakkört vezettem tehetséges jászsági gyerekeknek a jászberényi Déryné Művelődési Központban, ahol nyári kézműves táborok szervezésében fejleszthettem a gyermekek kreativitását, kézügyességét, és többek között a világra való nyitottságát. Alapító tagja vagyok a jászberényi Hamza Stúdiónak, amely jászsági fiatal képző- és iparművészeket fog össze. Célunk az időtálló, igényes kortársművészetek terjesztése, művelése.

2006 márciusától a Csányi Alapítvány első jászsági csoportjánál dolgoztam, mint mentor és kézműves oktató. 2009-től a harmadik jászsági csoportot vezetem. Az ide tartozó gyerekek egy fantasztikus kis közösséget alkotnak, öröm velük dolgozni. Mindennapi kapcsolatban állunk, nem csak a fejlesztő foglalkozásokon, hanem a nekik szervezett szabadidős és kulturális programok, táborok által is találkozunk. Jó érzés látni, hogyan fejlődnek az évek során, kisgyermekből kamasszá, majd később felnőtté. Kihívást jelent számomra ez a pálya, amelynek célja, hogy életfeltételeik figyelembe vételével tehetségüket gondozzuk, kibontakoztassuk, és segítsük őket a számukra megfelelő életút kiválasztásában.

Dátum

2017. 02. 27.

Kategória

Mentor