Szabóné André Piroska

2010 óta vagyok a Csányi Alapítvány munkatársa.

Főiskolai és egyetemi tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetemen végeztem.

Munkatapasztalatot nem csak matematika tanárként szereztem, hanem voltam nevelőtanár, számítógépes rendszergazda, pályázatíró, sikeresen vezetettem Arany János Kollégiumi Programot, valamint a Pick Gyermeknevelési Alapítvány képviseletét, Alapítványi titkári feladatait is elláttam egy ideig.

A Csányi Alapítványnál mentorként kezdtem a munkámat. 2019 óta szakmai referensi munkához kapcsolódó feladatokat látok el, de emellett a 2010-ben rám bízott csoport tagjainak életútját továbbra is igyekszem mentorálni, addig amíg mindannyian elvégzik a tanulmányaikat és kikerülnek a munkaerőpiacra.

Mentorként különleges élmény a rám bízott gyerekek fejlődését ilyen hosszú ideig végig kísérni, hiszen 10 éves koruktól a felsőoktatási tanulmányik befejezéséig mindennapos kapcsolatban vagyunk velük. Hálás vagyok, hogy ezt megtapasztalhattam, még akkor is, ha a sok sikerélmény mellett akad néha kudarc is.

A gyermekek mindennapjainak szervezésében részt venni nemes feladat, de a munkatársaim munkáját segíteni még átfogóbb és megfontoltabb munkát igényel.

Reményeim szerint az Alapítványnál végett sokszínű feladatok közben szerzett tapasztalatok (személyes mentorálás, matek-fizika fejlesztés, tanulásmódszertan oktatás, logika szintmérések, elégedettségi mérések elvégzése, rendezvényszervezés, szakmai munka szervezése) mind segítenek abban, hogy én is hozzájárulhassak a Csányi Alapítvány Életút Programjának sikerességéhez.

Dátum

2017. 03. 16.