Szabóné André Piroska

2010 óta vagyok a Csányi Alapítvány mentora. Főiskolai és egyetemi végzettségeimet a Szegedi Tudományegyetemen szereztem. Munkatapasztalatot általános és középiskolákban matematika szakos tanárként szereztem, voltam középiskolai nevelőtanár, és néhány évig sikeresen vezetem az Arany János Kollégiumi programot.

Munkám során mindig örömmel töltött el, ha gyerekeken segíthettem, így amikor az Alapítvány munkatársa lettem, lelkesen próbáltam a lehető legtöbbet megtenni annak érdekében, hogy az alapítónk céljait követve felkaroljuk, segítsük diákjainkat.

Azon felül, hogy a rám bízott gyerekek lelkes mentora vagyok, a kezdetektől igyekszek az Alapítvány munkáját több vállalt feladattal is segíteni. Matematika, logika, fizika fejlesztő órákat tartok a szegedi támogatott diákoknak, országos szinten tanulásmódszertan tréninggel készítem fel a frissen beválogatott csányis gólyákat az új kihívásokra, matematika-logika szintméréseket végzek a diákjainak körében, aktív tagja vagyok az Alapítvány elégedettségi mérés és mérésértékelés munkacsoportjának, méréselemzéseket készítek, a beválogatásoknál használt matematika-logika feladatok összeállítását és kiértékelését végzem, gondolkodásfejlesztő tábor oktatója vagyok és szívesen veszek részt a nagyobb rendezvények szervezésében is.

Azért szeretem a munkámat, mert azon túl, hogy jó érzéssel tölt el, hogy a ránk bízott gyerekek életét szebbé tesszük, és segítünk nekik abban, hogy az életben sikeresek legyenek, nagyon változatos feladatok, és kihívások várnak rám minden nap, ezért egy percig sem érzem unalmasnak és fölöslegesnek a munkámat. A szemünk előtt zajló egy-egy sikeres életút, minden fáradtságért kárpótol. Úgy gondolom, hogy a Csányi Alapítvány Életút Programja egyedülálló, és büszke vagyok, hogy részt vehet a program megvalósításában.

Dátum

2017. 03. 16.