Szabóné André Piroska

2010 óta vagyok a Csányi Alapítvány munkatársa.

Főiskolai és egyetemi tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetemen végeztem.

Rendelkezek matematika-fizika tanári diplomával és felsőfokú számítógépes oklevéllel. Habár ez utóbbi szakmába is belekóstoltam, eddigi pályafutásom alatt többnyire a gyerekek fejlődésére irányuló törekvések aktív résztvevője voltam, mert hittem abban, hogy a legfontosabb és legértelmesebb munka a jövő generációjával, gyerekeinkkel való törődés.

Tanítottam gimnáziumban és általános iskolában, voltam nevelőtanár, számítógépes rendszergazda, pályázatíró, sikeresen vezetettem a nehéz élethelyzetbe került fiatalokkal foglalkozó Arany János Kollégiumi Programot, valamint a Pick Gyermeknevelési Alapítvány képviseletét, Alapítványi titkári feladatait is elláttam egy ideig.

A Csányi Alapítványnál mentorként kezdtem a munkámat. 2019 óta szakmai referensi munkához kapcsolódó feladatokat látok el, de emellett a 2010-ben rám bízott csoport tagjainak életútját továbbra is igyekszem mentorálni, addig amíg mindannyian elvégzik a tanulmányaikat és kikerülnek a munkaerőpiacra. A csoportomban előforduló tanulmányi területek: gazdaságinformatika, gépészmérnök, jogász, magyar-töri tanár, grafikus, turisztika, katonai vezető, műszaki menedzser, közösségszervező, szoftverfejlesztő, valamint angol-spanyol tolmács szak. 2022 végéig öt diploma született a csoportban, de hamarosan újabb oklevelekkel büszkélkedhetünk.

Mentorként különleges élmény a rám bízott gyerekek fejlődését ilyen hosszú ideig végig kísérni, hiszen 10 éves koruktól a felsőoktatási tanulmányik befejezéséig mindennapos kapcsolatban vagyunk velük. Hálás vagyok, hogy ezt megtapasztalhatom.

A gyermekek mindennapjainak szervezésében részt venni nemes feladat, de a munkatársaim munkáját segíteni még átfogóbb és megfontoltabb munkát igényel.

Reményeim szerint az Alapítványnál végzett sokszínű feladatok közben szerzett tapasztalatok (személyes mentorálás, matek-fizika fejlesztés, tanulásmódszertan oktatás, logika szintmérések, elégedettségi mérések elvégzése, rendezvényszervezés, pedagógiai, szakmai munka szervezése) mind segítenek abban, hogy én is hozzájárulhassak a Csányi Alapítvány Életút Programjának sikerességéhez, hogy minél több támogatott gyermekünk válthassa valóra álmait.

Dátum

2017. 03. 16.

Kategória

Mentor