Repülőnapon fotóztunk

Repülőnapon fotóztunk

A mai napon (szeptember 17.) a Szegedi Repülőnapok és Légiparádé legmozgalmasabb napjára látogattunk ki.

A város szélén található reptér remek helyszín egy ilyen családi rendezvény számára: a színes programok sátrai, a számtalan különböző repülőgép és helikopter arzenálja mellett még egy hatalmas sikló-, és sárkányrepülőkkel teli hangárnak, valamint egy Old-timer autókiállításnak is jutott hely. Megérkezésünkkor éppen egy helyi repülőgép műrepülő bemutatója volt, amely mondhatom, teljes mértékben lenyűgözött bennünket. A 20-30 méterrel a fejünk felett szálló gép érdekesebbnél érdekesebb mutatványokkal szórakoztatta a közönséget.

Ezután egy 4 gépes olasz kötelékrepülésnek lehettünk szemtanúi, amelynek részeként a gépek lélegzetelállító trükkökkel ejtettek ámulatba minket. A négyes formáció még egy kis ajándékkal is meglepett bennünket: miközben szorosan egymás mellett repültek színes kondenzcsíkokból a magyar (vagy más szemszögből az olasz) zászlót rajzolták ki.

A nap közepén Besenyei Péter műrepülő világbajnok tartott egy nagyszerű műsort, valamint helikopteres műrepülésnek is szemtanúi lehettünk. A színes programot egy rekordkísérlet követte: egy 26 éves joghallgató bungee jumpingolt helikopterből. A 600 méter magasból való ugrás új világrekordként lett elkönyvelve, melyet mi a földről kísértünk végig figyelemmel.

Az este folyamán hőlégballonok szálltak Szeged városa fölé. A ballonok felfújása és beüzemelése számunkra remek fotótéma és záróprogram volt.

Ezt az élménydús napot bizonyára mindannyian nagy átéléssel fogjuk otthon, és barátainknak elmesélni.

Benczúr Anna, Szeged 2-es csoport