Ria-Ria-Hungária!

Hazai pályán vívta első labdarúgó EB selejtezőjét a magyar válogatott Bulgária ellen, március leghidegebb napján, 27-én. Az Alapítvány jóvoltából több Közösségi Háznak is volt szerencséje megnézni a mérkőzést, amit már nagyon vártunk. A hangulatra és atmoszférára most se lehetett panasz, elképesztő szurkolás volt végig, amit a magyar játékosok, a nagyszerű játékukkal meg is háláltak. Az első félidőben sikerült eldönteni a mérkőzést, amire senki sem számított. Talán még Marco Rossi sem, aki nyilatkozatában elmondta, hogy ilyen jó első félidőt, még soha nem produkált a válogatott. Nagyszerű kombinációk, cselek, összjáték jellemezte a csapatot. Pontrúgásokból is igen veszélyesek voltunk, első gólunk – egy szöglet után született – Vécsei talált be a hálóba. A második gól, egy fantasztikusan eltalált szabadrúgás volt Szoboszlai Dominik részéről, amit azóta is emlegetünk, de talán még a bolgárok is. Harmadik gólunkat Ádám Martin szerezte egy nagyszerű támadás végén a 39’ percben. Még voltak helyzetek, de a félidőre a csapatok 3:0-val mentek az öltözőbe. Mindkét csapat sokat változtatott, cserélt a második félidőben, de az eredmény már nem változott. Magyarország-Bulgária 3:0. Így a lefújást követően nagy volt az ünneplés, a szurkolók hatalmas ovációban törtek ki, és méltó lezárásaként a meccsnek, ahogyan az lenni szokott, újra elénekeltük a Himnuszt. Nagy öröm volt együtt szurkolni a többiekkel és jó élmény volt egy ilyen nagyszerű magyar válogatottat látni élőben. Reméljük, még sok ilyen ilyen élményben lesz részünk, köszönjük a lehetőséget az Alapítványnak. Jászsági csoportok