Robotika

Robotika

A GE Digital az Európai Pro-bono Konferencia keretében szakmai napot biztosított a Csányi Alapítvány programozásban jártas pécsi és nagybajomi támogatottak részére (október 19.). Az esemény megvalósításában az Abacusan képviselői vettek részt. Míg a teremben a robotok „tanítása” folyt, addig a GE Digital önkéntesei, az Önkéntes Központ Alapítvány munkatársa és a Csányi Alapítvány mentora a jövőbeni együttműködés lehetőségeit tekintették át. Közös cél az informatikus mérnökképzéshez szükséges szakmai alapok biztosítása az érdeklődő alapítványi támogatottak részére. A nap végén élő bejelentkezéssel lettek tájékoztatva a konferencia résztvevői a szakmai nap eseményeiről.

Köszönjük a lehetőséget és együttműködést a GE Digital csapatának valamint az Önkéntes Központ Alapítványnak!

Így láttuk mi…..

„Nekem a legjobban az tetszett, hogy nem volt megkötve a kezünk annak terén, hogy mit csináljunk hármas csoportokban. Mindenkinek szabadon szárnyalhatott a fantáziája és nem születtek rossz alkotások sem! A szomszédos épületben zajlott egy konferencia, ahova mi is bejelentkeztünk egy kivetített Skype videóhívással és Én bemutathattam az egyik alkotásunkat angol nyelven a résztvevőknek.” Wensofszky Balázs Pécs 3.

„Összességében egy újabb oldaláról ismerhettük meg mind a robotikát, mind a programozást. Ez egyrészt azért is fontos, mert akár mire odaérünk az életünkben, hogy munkába álljunk, lehetséges, hogy a mai szakmák nagy részét ezek a gépek váltják fel. A mi csoportunk munkája nem egyenes úton haladt, többször is újragondoltunk munkánkat. A végleges koncepció egy olyan robot volt, amely egy sötét sávon haladt, majd amikor meglátta tükörképét elindult visszafelé a sávon.” Bártfalvi Benjamin Pécs 3.

„Nagyon jól éreztem magam a GE Digital által rendezett programon. Legjobban az tetszett, hogy szabadon engedhettük a fantáziánkat, kedvünkre építhettük át és programozhattuk be a robotokat. Továbbá megismerkedhettünk a robotok egy másik felületen végzett programozásával. Összességében egy remek napot tölthettünk a robotikai tudásunk továbbfejlesztésével.” Orsós Dániel Pécs 3.

„A mai napon Budapestre látogathattunk a GE Digitalhoz a Csányi Alapítvány által. A foglalkozás első felében megismerkedhettünk a robotok egy másik programozási formájával. Nagyon érdekes volt, de ez után jöttek az izgalmak. Mi magunk programozhattuk saját fantáziánk szerint a robotokat. Summa summarum ez a mai nap nagyon hasznos volt programozási tudásunk elmélyítéséhez. Köszönöm a Csányi Alapítványnak, hogy lehetővé tette ezt a mai kalandot.” Tarnay Ákos Pécs 3.

„Ez a nap azért volt jó, mert még jobban belemerülhettünk a programozás rejtelmeibe. Ami még tetszett az az, hogy nagyon szabadon tudtunk dolgozni a robottal. Az előadók is kedvesek, barátságosak voltak. A robotok mások voltak mint amivel mi foglalkozunk a Csányi Alapítványnál, ez azért volt jó mert így új technikát próbálhattunk ki. A nap végére elfáradtam, de sok új élménnyel gazdagodtam.” Izsák Balár Mór Pécs 3.

„Nekem ez a nap azért tetszett, mert programozhattunk új robotokat. Reggel elindultunk Budapestre és 10 órakor már neki állhattunk programozni. Nagyon jó volt, mert be tudtunk programozni egy robotot, hogy kövessen egy vonalat, és ha egy tükröt lát, akkor pedig forduljon meg és kövesse ugyanazt a vonalat. Az előadók nagyon kedvesek voltak és segítettek, ha esetleg fennakadásaink voltak. Szívesen eljönnék máskor is, mert nagyon szeretek programozni és nagyon rendesek voltak az előadók.” Schneider Krisztián Pécs 3.

„Milánnal alkottunk egy csoportot. Nekünk nagyon hamar sikerült elsajátítani az alapmozdulatok betanítását. Ezt követően pedig átültünk két különböző csoportba is megtekinteni társaink programozását.” Bertalan Zsolt Nagybajom 3.

„Hosszú utazás után végre megérkeztünk Budapestre. Izgalmas volt tapasztalni, hogy milyen környezetben is dolgoznak fejlesztők. Érdekes volt látni és megtapasztalni a robotok működését. Előadást is hallhattunk arról, hogy jövőnket alapjaiban fogja a robotika megváltoztatni.”  Gelencsér Márton Nagybajom 3.