Somogysárdi vers és prózamondó találkozó

Somogysárdi vers és prózamondó találkozó

Február 11-től lehetőségem nyílt részt venni egy egészen másnapig tartó versmondó fesztiválon, Somogysárdon.

Az első pár órában drámajátékokat játszottunk a többi résztvevővel, hogy megjegyezzük egymás nevét, és megtörjük a jeget. Délután mindenki elmondta az egyik versét, melyet egy három tagú zsűri értékelt.

Ezután Varga Máté bemutatta a somogysárdi kastélyt, és az ezt körülölelő parkot, épületeket. Este pedig egy fergeteges koncerten vettünk részt, amit két csányis társam és jó barátom Panka Péter, és Debreceni Áron adott.

Másnap reggel újabb játékokat játszottunk az addigra már összeszokott csapattal. Beszélgettünk a zsűri egyik tagjával, korábbi versenyzővel, magyar színésszel és zenésszel: Keresztény Tamással. Tamás, többek között beszélt a színészi pálya nehézségeiről és szépségeiről, ami számomra nagyon inspiráló volt. Délután mindenki megoszthatta a második versét, majd ezután a zsűritagok személyesen megosztották egyéni véleményüket mindenkivel négyszemközt. Később pedig a fokozatok kiosztása következett. Minden résztvevő kapott bronz, ezüst vagy arany fokozatot, illetve két különdíjat is kiosztottak a legjobbaknak. Én arany fokozatot kaptam, aminek nagyon örültem, és az egész fesztivál során ezzel is nagyon pozitív visszaigazolást kaptam, arra hogy a színészi pályát válasszam. Rengeteg új barátot szereztem, és mivel arra a kérdésre hogy ki szeretne színész vagy rendező lenni, mindenki feltette a kezét, biztos vagyok benne hogy találkozunk még, vagy talán dolgozunk is együtt.

Szölösi Attila, Jászság 2