Sporttábor Mohácson

Sporttábor Mohácson

„Idén nyáron sem maradhatott ki a mozgás a mindennapjainkból, így a kezdetét vette a második mohácsi sporttábor.

A megnyitót követően ismertetésre került az e heti program, amely sok érdekességet rejtett magában. Majd rövid pihenő után  elindultunk a város feltérképezésére és a Duna parton kicsit feltöltődhettünk a hosszú út után. Késő délután kezdetét vették a sportfoglalkozások.  A hét során, többféle sportágban is  kipróbálhattuk  magunkat, mint például, strandröplabda, foci, asztalitenisz, zumba, jóga, just dance, csocsó és sakk.  A napjaink főképp a sportról szóltak, de pihenésként ellátogattunk Mohács és környékén található nevezetes helyekre, sőt moziztunk, és hajókiránduláson is részt vehettünk.

A reggeleket frissítő futással kezdtük, amit levezető torna követett. A foglakozásokat mentoraink tartották és próbáltak motiválni minket a kitartásra, amire leginkább a kocogásnál volt szükség. Délelőttönként és késő délutánokon, mikor már enyhült a hőség,  mini-bajnokságokat játszottunk mind strandröplabdában, ping-pongban és sakkban is. Mindenkiben dolgozott a versenyszellem, igyekeztünk a maximumot kihozni magunkból, így csak minimális különbségek voltak az eredményekben. Ezek mellett a jóga is nagy szerepet kapott a héten, hiszen nemcsak a testi, hanem a szellemi egészségünkre is ügyelni kell. Egyik délután kenuzni mehettünk, a Duna bédai holtágán próbálhattuk ki az evezést, igyekeztünk nem beleborulni, de még így sem úsztuk meg szárazon. Ellátogattunk a Szent Miklós Vízi- és Taposómalomba, ahol sok érdekes információval gazdagodtunk a malmokról és még ki is próbálhattuk, hogy hogyan is őröltek régen. Megmutatták a papírmerítés fortélyait, és az általunk elkészített újrahasznosított papírt elhoztuk emlékbe, ezt majd a saját közösségi házainkban is megmutatjuk társainknak.

Mohács legizgalmasabb történelmi emlékhelyére is eljutottunk, a Sátorhelyi Emlékparkba. Ahogy hallgattuk a történetet, szinte átéltük az akkori eseményeket és a gyászos csatavesztést. Megtudtuk azt is, hogy a kapu, amin bejutottunk, miért is olyan, amilyen: erre a válasz egyszerű, hiszen a bejáró kisebb részei emberi csontokra hasonlítanak, azt szimbolizálják. Mindannyiunkban mély nyomot hagyott ez a látogatás, így  a tanulmányaink során, nagy segítség lesz, ha felelevenítjük a hallottakat és látottakat.  Az utunk egy másik állomása a mozi volt,  ahol közösen megnézhettünk egy népszerű filmet, amit akkor kizárólag csak a mi csoportunknak vetítettek le, a „Minyonok: Gru színre lép” címűt, amin a komoly témák után sikerült ellazulnunk és kikapcsolódnunk.  A legizgalmasabb nap szerintem az utolsó volt, hiszen újra a Duna vizén találtuk magunkat és a Mohács 1-es katamaránnal egy hajókiránduláson vehettünk részt.  Az este folyamán kihirdetésre kerültek a héten játszott bajnokságok eredményei, majd búcsúest következett, ahol kezdésképpen két társunk egy zumba előadással készült, végül meginvitáltak minket is egy kis táncra. Amitől igazán hangulatos lett az este az a tábortűz volt, amivel végleg lezártuk az idei Sporttábort, magunk mögött hagyva egy igazán szép, élménydús és emlékezetes hetet. ”

Juhász- Aba Nikolett, Jászberény 2-es csoport