Strandolt az egész család

Strandolt az egész család

A pénteki (június 17.) napot leginkább a testvérek várták, mert most mi is mentünk a strandra és a tábor zárásaként ott tartottuk a Családi Napunkat.

A gyerekek valamennyien vízbe ugrottak mikor megérkeztünk, mi felnőttek pedig a padokon ülve beszélgettünk. A szél és eső után délutánra végre a jó idő is megérkezett, így mi is a medencében folytattuk a tapasztalatcserét. Közben a gyerekek hatalmasakat ugráltak a medence széléről és úsztak a hideg vízben.

A tavalyi úszótábor óta sokkal biztosabban mozognak a mélyvízben, így ez a hét már valóban a felhőtlen mozgásé lehetett. Van, aki már több hosszat is leúszik a medencében. A mai nap leginkább a közös játékról és az együttlétről szólt. A  jó levegő és a mozgás meghozta az étvágyat: az ebéd és a házi készítésű sütemény gyorsan elfogyott. A nap végére pedig minden finomság eltűnt az asztalról. Nagy élmény volt a gyerekeknek, hogy ismét együtt strandolhattak, mi szülők, pedig köszönjük az Alapítványnak ezt a hetet, és a mai napot, amikor együtt lehettünk itt valamennyien. Nagyon hasznosnak találom ezeket a Családi Napokat, hiszen kicsit mindannyian leeresztünk legalább egy napra a rohanó hétköznapokból. Teljesen más így beszélgetni, együtt lenni, mint mikor munkából sietünk a szülőértekezletekre.

Szeretnénk, ha egy év múlva ilyenkor ismét itt szervezhetnénk meg a Családi Napunkat.
Bathó Mónika, Jászság1. szülő