Szeged felett Yinával

Szeged felett Yinával

Yina Chua, szingapúri önkéntes Szegedre is ellátogatott

Yina Chua, szingapúri önkéntes Szegedre is ellátogatott, hogy az itteni „csányis” diákoknak is bemutathassa otthonát és, hogy a gyerekek gyakorolhassák angol nyelvtudásukat.

Yina vasárnap délután érkezett Pécsről Szegedre. Hamar otthon érezte magát a közösségi házban, a nap hátralévő részében a heti programot egyeztettük össze.

Hétfő délelőtt ködbe burkolózott város fogadta Yinát, de ez nem csorbította a lelkesedésünket és útnak indultunk megnézni Szeged nevezetességeit. Utunkat a Ferences rendi templomnál kezdtük, Szeged egyik legrégebbi épületegyüttesénél, ezt követően az egyetemi városrészbe látogattunk el, majd az árvízi emlékművet néztük meg és végigsétáltunk Szeged főutcáján, a Tisza parton. Kora délutánra a köd felszállt és már egy kis napsütésben folytathattunk utunkat a Tisza Lajos körúton, ahol megtekintettük az „Öreg hölgyet”, Szeged legrégebbi víztornyát. Egy kis pihenő után elsétáltunk a zsinagógákhoz, majd a dóm felé vettük az irányt, ahol pár tanuló csatlakozott hozzánk, hogy közösen tekintsük meg a dómot és együtt másszuk meg a 286 lépcsőfokot a toronyba. Idegenvezetőnk a dómban angolul tartott egy rövid ismertetőt a templomról, így mindenki tanulhatott is nézelődés közben. A toronyba felérve szép őszi kilátás fogadott minket és felülről is láthattuk Szeged legnevezetesebb pontjait. Mindenkit lenyűgözött a látvány, a tanulók pedig leküzdve kezdeti aggályaikat, beszédbe elegyedtek Yinával és a templom látogatása kapcsán a távol-keleti vallásokról faggatták; persze más témájuk is akadt bőséggel.

A napot egy könnyű vacsorával zártuk és megbeszéltük a másnapi programokat, amikor is Yina tartja majd az órákat.

Martincsek Zoltán
mentor