Tanévnyitó szülői értekezletek

Tanévnyitó szülői értekezletek

Szentes:

Szeptember 7-én új tanévet kezdett a szentesi közösségi ház két csoportja. A szülői értekezleten örömmel üdvözölték egymást újra a családok, bár a gyerekek a nyarat számos alapítványi táborban töltötték együtt. Dr. Radoszáv Miklós operatív igazgató köszöntőjében felhívta a figyelmet a nyolcadik osztályba lépő gyerekekre váró kihívásokra, illetve azokra a fontos követelményekre, amelyek Alapítványunknál és az iskolákban várnak rájuk. Nem kerülhettük el a közösségünkhüz tartozás felelősségét sem, amelyet mindannyiunknak át kell érezni ahhoz, hogy még erősebbé váljanak kapcsolataink, még hatékonyabban tudjuk segíteni egymást. Az értekezlet további részében a mentorok az új tanév projektjéről és  a középiskolai felvételihez kapcsolódó alapítványi segítségnyújtásról, a B1 szintű nyelvvizsgára történő felkészítésről és az alapítványi nyelvi versenyekről szóltak. Természetesen szóba kerültek a 2024. év nyarán sorra kerülő külföldi táborok is, amelyeket a gyerekek izgatottan várnak, de az idáig vezető út sok munkáról és kitartásról szól. A tanulmányi szerződések aláírása után, az értekezlet zárásaként a VII. Össz-művészeti tábor kisfilmjét tekintettük meg, amelyben örömmel fedeztük fel a sok szentesi gyermeket munka, alkotás közben. Az új tanév tehát elkezdődött, melyhez felkészülten és elszántan állunk hozzá. -Kovács Sándor Szentes 1. és Őzéné Törőcsik Márta Szentes 2. csoport mentorai

 

Szeged:

Szeptember 6-án, a Szeged 3-as csoport immár középiskolás tanulóivak és szüleikkel összegyűltünk és megtartottuk a szülői értekezletet. Végig beszéltük az év programjait, a projektünk témáját és legfontosabb napirendi pontként átolvastuk a támogatási szerződés pontjait, vállalásait. Legközelebb a Családi napon, majd az OTP Fáy Alapítvány által szervezett Szülők Akadémiáján találkozunk ilyen nagy létszámban. Nagyon jó volt újra találkozni és egyeztetni, kivel, mi minden történt még a nyáron a tartalmas Csányis táborokon kívül.

Novák Gyöngyi – SZ3-as csoport mentora

Jászberény: 

A mai napon, szeptember 12-én került sor a J1-es csoport tanévnyitó szülőértekezlet megtartására.

A sikeres középiskolai felvételi a fő cél ebben a tanévben. Átbeszéltük a helyi középiskolák lehetőségeit, felvételi követelményeit. Az Alapítványnál felvételi felkészítő lesz a gyerekeknek magyarból és matematikából, ez mellett nagyon fontos, hogy a nyelveket szorgalmasan tanulják, mert a nyáron külföldi nyelvi táborokba utazhatnak a gyerekek, ha megfelelően teljesítenek a nyelvi versenyen. Aláírtuk a Támogatási szerződéseket, a gyerekek kitöltötték a vállalásaikat, az értekezlet végén megnézhettük a nyári Össz-művészeti tábor kisfilmjét.

Rékasi Krisztina és Gömöri Judit J1-es csoport szülők

Mohács:

Szeptember 19-én az 1-es csoport szülői közössége is megtartotta tanév eleji találkozóját. Az értekezlet első felében az előző tanév és a nyári táborok értékelésére került sor. A szülők csak pozitív dolgokat hallottak a gyerekektől a táborokról, mindenhol jól érezték magukat, sok új élménnyel gazdagodtak. Az összejövetel második részében az előttünk álló tanév főbb feladatait és programjait beszéltük meg. Szó esett a fejlesztő foglalkozások időpontjairól és az előttünk álló projektekről. A szülők örömmel fogadták, hogy a gyerekek lehetőséget kapnak a Maker’s Red Box programban való részvételre, nagy előnynek tartják, hogy elsajátíthatják a 3D nyomtatás és a lézervágás technikáját. Többen megemlítették, hogy ők is szívesen részt vennének a programban. Az értekezlet befejező részében megbeszéltük a szeptember 30-án tartandó Családi Nap programját és megtekintettük az összművészeti táborban készült kisfilmet.

Kovácsné Bodor Erika mentor

 

Pécs:

Szeptember 20-án, szerdán tartotta mindhárom csoport közös évindító szülői értekezletét a Pécsi Közösségi Házban. A szülői értekezleten dr Radoszáv Miklós operatív igazgató felhívta a jelenlévők figyelmét a megfontolt pályaválasztás fontosságára valamint megerősítette az alapítvány elvárásaival kapcsolatos szempontokat. Értékeltük az elmúlt tanév pedagógiai tevékenységét, számvetést készítettünk az alapítvány által nyújtott támogatásokról, megvitattuk az elégedettségi kérdőívek eredményeit. Az össz-művészeti táborról készült kisfilm megtekintését követően az új tanév elvárásait egyeztettük. Felhívtuk a figyelmet a tanulmányi szerződés szülői felelősséget érintő pontjára. Az Alapítvány- gyermek- család csak szoros együttműködésben tudja a támogatottak fejlesztését/ tehetséggondozását a legoptimálisabban megvalósítani. Ismertetésre kerültek a szeptemberi és októberi projektfoglalkozások témái illetve az elkövetkező időszakban megvalósuló közösségi és gazdagító programok időpontjai és témái is. Tartalmas tanévnek nézünk elébe. Bálint- Orsós Andrea, Borsy Luca, Gál András mentorok