Természetfotók a Nagybajomi Református Templomban

2024. február 29-én, csütörtökön, 18:00 órakor a Nagybajomi Református Templomban arra tettünk kísérletet, hogy egy hosszú távú alkotó folyamatot bemutathassunk. Egy természetfotó kiállítással léptünk a közönség elé.

A rendezvényt Rozgonyi Emőke lelkipásztor nyitotta meg, aki a természet és az ember együttélését, a fiatalok természet iránti elköteleződését méltatta.

Alapítványunk 7. osztályos versmondói következtek. Buzsáki Evelin, Szabó Lőrinc: Lóci óriás lesz és Bogdán Tímea, Horváth István: Tornyot raktam c. versét adták elő.

Győző Zalán a falakon megtekinthető képek háttérinformációit osztotta meg a nagyérdeművel (Noszlopy-Rockenbauer túra, szegedi természetfotózás workshopjai, Össz-művészeti tábor és a baksi természetfotós tábor) majd ezt követően, Kovács Vanessza verselt az ünnepségen.

Kustos Balázs a Pálóczi Református Alapfokú Művészeti Iskola növendéke, Yann Tiersen: Amelie csodálatos élete című darabot játszotta zongorán.

Végül Operatív Igazgatónk, dr. Radoszáv Miklós nyitotta meg a kiállítást. Mondanivalójában a teremtett világ fontosságát helyezte a középpontba és ennek megismeréséhez ez egymásra figyelést, a megértést, az elcsendesülést határozta meg. Összefoglalójában hangsúlyozta azonban a pillanat múlandóságát is.

„A természetfotósnak megadatik a pillangóröptű bíbicek tavaszi hazatérésének képpé formálása, hacsak nászkiáltásuktól megbabonázva el nem felejtenek exponálni! Sebaj majd jövőre!”

A kiállításon az alábbi alkotóknak szerepeltek kint fotói: Bogdán Tímea, Huszár Réka, Kámán Kristóf, Buzsáki Evelin, Orsós Leila Vanessza, Győző Zalán, Vajda Milán, Tóth Kristóf László, Váradi Niké, Szabó Roland.