Úszótábor Mohács

Június 19-én kezdetét vette a Mohács 3-as csoport úszótábora.

Első nap – Reggel a Közösségi Házban volt a gyülekező, onnan együtt érkezett a csoport a Mohácsi Uszodába. Schwarczkopf Tamás úszásoktató foglalkozott személyre szabottan mindegyikükkel miután felmérte, a jelenlegi úszástudásukat.  A gyerekek jókedvűen gyakoroltak és a kemény munka után örömmel játszottak  a szabadtéri medencékben is. Ebéd után kissé fáradtan indult vissza a csapat a Közösségi Házba, ahol játékos sportfoglalkozás vette kezdetét. Az első nap nagyon gyorsan eltelt, mindenki várja a folytatást.

Második nap – A  tábor második napja is  az uszodában vette kezdetét a Mohács 3-as csoport tagjainak. A kezdeti bemelegítés után az előző nap tanultak átismétlésével kezdődött a foglalkozás. Majd Tamás bácsi új technikai elemeket tanított a gyerekeknek, melyeket szorgalmasan gyakoroltak. A délelőtt az élménymedencékben fejeződött be. Örömmel csúszdáztak és fürdőztek. Ebéd után kézműveskedéssel  folytatódott a nap, gyönyörű minták készültek üvegfestékkel.

Harmadik nap  –  A délelőtt bemelegítéssel kezdődött a medence mellett játékos formában, majd a vízben folytatódtak a gyakorlatok. Átismételték az eddig tanultakat ezután a magabiztosabbak birtokba vehették a nagymedencét és végül, már azon versenyeztek, hogy ki tud több hosszt leúszni. Aki még nem volt biztos magában az a kismedencében tovább gyakorolhatott és lazításként végül kincskeresős játék volt. Az élménymedencéket ma is kipróbálták a gyerekek, amit ismét nagyon élveztek. Ebéd után mindhárom csoport a Kanizsai Dorottya Múzeumba tett látogatást, ahol a második projektfoglalkozás keretén belül, csoportmunkában dolgozták fel az „Élet a Dunán” című kiállításrészt.

Negyedik nap – Ismét az uszodában kezdődött a nap bemelegítéssel és egy kis ismétléssel. Majd a haladók a nagymedencében úsztak a kezdők pedig a kismedencében gyakorolták az előzőleg megtanult gyakorlatokat. A tízórai elfogyasztása után a csoport tagjai az élménymedencékben töltötték a hátralévő időt. Mindannyian jókedvűen csúszdáztak, vizifogóztak és ugráltak a vízben. Ebéd után kirándulás következett a Duna partra,  a nagy meleget ellensúlyozta a frissítő hókristály, amit mindenki szívesen fogyasztott.

Ötödik nap – Az úszótábor utolsó napjának reggelén is örömünkre,  ragyogó napsütés volt. Az uszodában a megszokott időpontban várta a csoportot Tamás bácsi. A hangulat megalapozásaként, ismét vicces gyakorlatokkal kezdődött a bemelegítés. A hét összegzéseként, mindenki nagy dicséretet kapott, akik már úszók voltak, azért, mert még stabilabban úsztak péntekre, akik kezdőként jöttek a táborba, ők azért mert mindent megtettek, hogy elsajátítsák az úszás fortélyait. A gyakorlás a nap már csak a szórakozásé volt. Az élménymedencéket és csúszdákat ma is örömmel használta mindenki. Nagyon hamar véget ért  a hét, de szerencsére július elején Sarlóspusztán újra együtt lesz a Mohács 3. csoport és hasonlóan érdekes programokban lesz részük.