Várakozás

Várakozás

„Nincs még egy olyan születésnap, amelyre két évezred múltán is olyan sokan és olyan örömteli ünnepélyességgel emlékeznének évről évre, mint Jézus születésére.”  Ezen a szombati napon (december 06.) a kaposvári 1-es és 3-as csoport gyermekei és szülei közösen készültek az ünnepre.

A legkisebbek betlehemes játékukkal köszöntötték az egybegyűlteket. Ezután ki-ki elkészíthette saját ajándékát a különféle kézműves műhelyekben az otthoni karácsonyfa alá. Négy teremben folyt a munka. Jó volt látni a serénykedő gyerekeket és szülőket. Sokan díszdobozt és cserép- vagy parafa angyalkát készítettek, de voltak olyanok, akik kavicsot festettek, a kavics-varázs műhelyben. Aki nem szeretett volna a kézműves foglalkozáson részt venni, a teaházban sütizett és beszélgetett. Jó volt látni, hogy az egyetemisták aktívan kivették részüket a munkából. Segítettek a kisebbeknek, és meséltek életükről a szülőknek.

A délelőtt zárásaként mindenki átvehette a karácsonyi élelmiszercsomagot, valamint a három meglepetés ajándékot, az Évkönyvet, a naptárt és egy posztert a Válogatott csányis focicsapatról.

Mi az Alapítvány kaposvári mentorai kívánunk mindenkinek áldott, békés ünnepeket!

Bartal-Kovács Judit, Ágoston Attila

„Csattogtasd szaporán a szárnyad,

repülj, suhogj, mert nagyon várnak.

Ne beszélj nekik a világról,

ahol most gyertyafény világol,

meleg házakban terül asztal,

a pap ékes szóval vígasztal,

selyempapír zizeg, ajándék,

bölcs szó fontolgat, okos szándék.

Csillagszóró villog a fákról:

angyal, te beszélj a csodáról.”

(Máray Sándor: Mennyből az angyal)