35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia

35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia

„Idén került megrendezésre a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia, melynek Közgazdaságtudományi szekciójában és azon belül a Turizmus – területfejlesztés és turizmus tagozatban indultam a Budapesti Corvinus Egyetem képviseletében. Dolgozatom – Az ökoturizmus fejlődése és hatásai az afrikai kontinensen – a bírálatok és a versenyen történő előadásom alapján második helyezést ért el a tagozaton belül. Igazán büszke vagyok erre az eredményre, mert kemény munkát fektettem a kutatásba és jó érzéssel tölt el, hogy a dolgozatom ilyen szép eredménnyel zárt egy országos megmérettetésen.

A témaválasztást elsődlegesen a 2018-ban megvalósuló botswanai tanulmányút ihlette. Az út során szerzett tapasztalatok, ismeretek és kapcsolatok képezték a kutatásom gerincét. Nagyon hálás vagyok a Csányi, valamint a Fauna és Flóra Alapítványnak, akiknek köszönhetően egy nagyon meghatározó és szemléletformáló élménnyel gazdagodtam, amelyből mai napig táplálkozom és amely a tudományos életben is országos szintű elismerésig repített.

Ugyan a Konferencia online került megrendezésre, jó élmény volt betekintést nyerni más hallgatók tudományos munkáiba és látni milyen pezsgő a tudományos élet a hallgatóság körében is. Szívből ajánlom minden egyetemi tanulónak, hogy próbálja ki magát ezen a területen, hiszen nagyon értékes tapasztalatokat és kapcsolatokat lehet szerezni a munka során.” Gaál Dorottya, Pécs 2-es csoport, Budapesti Corvinus Egyetem, mesterszakos gazdaságtan hallgató