A Pick szalámi titkai

A Pick szalámi titkai

A mai napon (február 6.) Julieval a Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeumban jártunk. A múzeumban a két híres hungarikum történetét ismertük meg, amit mi meséltünk angolul Julie-nak.

A Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum meglátogatása már régóta a terveink között szerepelt, azonban csak most sikerült eljutnunk ide. Julie látogatása kedvező alkalom volt számunkra, hogy „helyi idegenvezetőként” mi mutassuk be a két szegedi híres termék múltját és történetét. A múzeum vezetése előzetesen biztosított számunkra angol és magyar nyelvű leírást a különböző állomásokról, így előzetesen tudtunk készülni a feladatunkra. A helyszínen mi olvastuk fel Julie-nak a látnivalókat, majd az elmondottak alapján meg is mutattuk az eszközöket és az eljárásokat a helyszínen bemutatott kiállítási kellékelékek segítségével. A látogatás végén ajándékkal és termékkostolóval kedveskedtek a múzeum dolgozói.

Köszönetet szeretnénk mondani a Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum vezetőségének a szakmai segítségért, a termékkostolóért, és a kapott ajándékokért!

szegedi 2-es csoport