A velünk élő történelem helyszínei

Kassa ízig-vérig a magyar történelemmel átitatott település.

A belváros házai a magyar történelem különböző fejezetiről regélnek. Nagyon jó érzéssel töltött el bennünket, hogy az itteni magyar lakosság mindent megtesz az emlékek megőrzéséért. Láttunk székesegyházat, zsinagógát, Márai szülőházát, Rodostó házat, ahol Rákóczi törökországi házának pontos mását rekonstruálták. A Domokos téren megelevenedtek Márai a Kassai polgárok című regényének figurái. A Szent Erzsébet székesegyház Európa egyik legszebb gótikus műemléke. Kriptájában nyugszik többek között Zrínyi Ilona és II. Rákóczi Ferenc. Nagyon tetszett nekünk az Orbán torony, a Fazekasok utcája, ahol a mai napig sok mesterember dolgozik. A tartalmas városnézés után megkóstolhattuk a szlovákok nemzeti ételét a knédlit. Hasonlóan nagy élmény volt a délutáni program is a Jászói cseppkőbarlang felfedezése, amely a világörökség részeként számon tartott természeti képződmény – az országban található 50 barlang egyike. Holnap (július 23.) az útvonalunk Eperjes, Szepesváralja, Lőcse, Csütörtökhely. Izgatottan várjuk a folytatást!