Egy felejthetetlen nap

Egy felejthetetlen nap

Mikor mentorom, Sziráki Judit szólt, hogy 2012.november 17-én elviszi a Jászság 1-es csoport legkisebbjeit  Budapestre a  Polgár nővérek Nemzetközi Sakkfesztiváljára, nagyon izgatott lettem.

Egyrészt kíváncsi voltam,mert egyik kedvenc játékom a sakk, másrészt reménykedtem, hogy több ismert személyiséggel fogok ott találkozni. Főleg a Polgár testvéreket szerettem volna élőben látni.

Az izgalmamat fokozta, hogy a Csányi Alapítvány honlapján meglepetésemre ott szerepelt a nevem a pályázat különdíjasai között.

Pályázatom témájául kedvenc figurámat, a királynőt választottam. Mivel szerettem volna kifejezni, hogy a sakk segít logikusan gondolkodni, önfegyelemre, kitartásra nevel, ezért egy olyan idézetet kerestem, ami ezt igazán kifejezi. Így kerültek az Ossián együttes „Élő sakkfigurák” című dalának sorai a rajzomra.

Jászberényből reggel 7-kor indultunk Budapestre. A Syma csarnok tele volt különböző nemzetiségű gyerekekkel,felnőttekkel,több ismert tévés személyiséggel. Nagyon jó hangulat volt egész nap. Sokat sakkoztunk, kézműveskedtünk. A programok közül nekem legjobban a Sakk-Box tetszett, amit Kótai Mihály és Bárdos Sándor küzdött egymással.  Délután a színpadon vehettem át sok-sok ember előtt Polgár Judittól a nyereményem, a „7 csoda” nevű társasjátékot, amely 2011-ben elnyerte az év Gémer játéka címet. Nagyon boldog voltam. Ez után a 100 táblás szimultán játékkal folytatódott a nap, ahol a nagyobb Csányis társaim is részt vehettek. Fáradtan, de újabb felejthetetlen  nap emlékével tértünk haza. Baráth Patrik, Jászberény