Beválogatás Jászberényben percről percre

Beválogatás Jászberényben percről percre

A szövegre kattintva Galéria nyílik

2020. március 07. a jászberényi Beválogatás második napja

7.30 A második nap is elkezdődött a regisztrációval. Folyamatosan érkeznek a jelöltek és családjaik a Közösségi Házba.

o

8.00-9.00 Oláh Tamás köszöntötte a gyerekeket és a szülőket. Bemutatkoztak a Közösségi Ház középiskolás- és egyetemista tanulói, fejlesztők és mentor kollégák.

A köszöntőt követően Kiss Kinga és Balázs Attila tartott egy élménybeszámolót az Alapítványban töltött évekről. Többek között meséltek a belföldi és külföldi táborokról, a Közösségi Házakban folyó projektekről, az Életút Napról és a különböző pályázati lehetőségekről az Alapítványon belül. Ezt követően dr. Radoszáv Miklós operatív igazgató úr tájékoztatta a szülőket az Alapítvány működéséről. Eközben a gyerekek elkezdték a szövegértés tesztet megoldani.

9.30 A gyerekek a tízórait követően izgatottan várták, hogy elkezdhessék a matematika feladatsor kitöltését.  A tesztek jó eredményei is fontos részét képezik az Alapítványba való bekerüléshez.  A drámafoglalkozáson a szülők kapcsolatot építhetnek ki egymás között, ez későbbiekben fontos lehet az együttműködés és a szülői támogatói háttér megteremtésében.

10.45 A szülők is betekintést nyerhetnek a matematika világába, hiszen játékos matematika tesztet oldhatnak meg csoportokban. Még a délelőtt folyamán az eredmény is kihirdetésre kerül. Eközben a gyerekek már a drámafoglalkozáson vesznek részt. Felszabadultabbá válnak, a játékok közben megmutatkozhat a csapatban betöltött szerepük, tevékenységük.

12.00 Az ebédet követőn a jelöltek személyes interjún vesznek részt. Az interjú során bemutathatják saját portfóliójukat, elmondhatják, miért szeretnének a Csányi Alapítvány közösségének részese lenni. A gyerekek alkotásokkal, előadással, érmekkel készültek.

15.30 Véget ért a Csányi Alapítvány 2020-as jászberényi Beválogatása! Köszönjük, hogy megtiszteltek minket jelenlétükkel.

2020. március 06. a jászberényi Beválogatás első napja

7.30 Elkezdődött a regisztráció. A Jászberényi Közösségi Ház szeretettel várja az érkező jelölteket.

8:00-9:00 A regisztrációt követően Oláh Tamás, a jászberényi Közösségi Ház mentora köszöntötte a szülőket és a gyerekeket. Bemutatkoztak a jelen lévő fejlesztők, mentorok, egyetemisták és középiskolás fiatalok.

A köszöntőt követően az Alapítvány egyetemista támogatottjai, Kiss Kinga és Kalla Andrea mutatja be az Alapítvány mindennapjait, illetve dr. Radoszáv Miklós operatív igazgató úr beszél az Alapítvány működéséről. Eközben a gyerekek elkezdték a szövegértés teszt kitöltését.

9. 40 A finom tízórai elfogyasztása után matematika teszt várta a jelölteket az asztalon. Mindeközben Sasa és Zoli bácsi drámafoglalkozást tart a szülők részére. E foglalkozás célja, hogy a jókedv mellett a szülők betekintést nyerhessenek az Alapítvány személyiségfejlesztő programjába is.

10.45 Amíg a gyerekek drámafoglalkozáson vesznek részt, a szülők játékos matematika-logika tesztet töltenek ki. Csoportokat alkotva oldják meg a fejtörőt.

12.00 Az ebédet követően kihirdetésre kerültek a szülők által kitöltött matematika tesztek eredményei. A gyerekek kézműves foglalkozáson vesznek részt, ahol kis ajándéktárgyat készíthetnek, amit emlékként magukkal hazavihetnek.

Délután személyes interjúval folytatják a gyerekek a napot, ahol lehetőség nyílik arra, hogy bemutathassák saját magukat, eredményeiket. Volt, aki dalt furulyázott el, voltak, akik rajzoltak, táncoltak, énekeltek, mesét mondtak, verset szavaltak.

16.30 Véget ért a Beválogatás első napja. Köszönjük, hogy megtiszteltek minket jelenlétükkel. Reméljük, szép élményeket szereztek a mai nap folyamán! A Beválogatás az újabb jelöltekkel holnap folytatódik.