Családi nap a Deseda-tónál

Családi nap a Deseda-tónál

A Kaposvári 1-es csoport diákjai és szülei családi napot tartottak szeptember 20-án a sokak által oly nagyon kedvelt Deseda-tónál. A szép napsütéses, ám kicsit szeles időben egy feladata volt mindenkinek, hogy érezzék jól magukat.

A vasárnapi ebéd után kicsik és nagyok szülők és nagyszülők kilátogattak a Desedára, a Fekete István Látogatóközpontba. Az érkezés után a gyerekek rögtön bejárták a tanösvényt, valamint megkeresték a legalkalmasabb helyet, ahol ideiglenes focipályát létesíthettek. A kipakolást és szusszanást követően megnéztük a Látogatóközpont állandó és időszaki kiállításait, valamint két turnusban sétahajózni indultunk a Deseda tavon. Az állandó kiállítás, a tanösvény és a hajózás még nagyobb lehetőséget adott, hogy mindenki betekintést nyerjen a Deseda-tó változatos élővilágába. Azonban az együtt töltött idő legnagyobb hozadéka a kötetlen beszélgetések, nagy nevetések, a közös játékok, a gondtalanul eltöltött délután volt.

Kaposvár 1 csoport

Így láttuk mi

A Kaposvár 1 csoport családi napja kellemes délutáni kirándulás keretében zajlott. A Deseda-tó partján, a Fekete István Látogató Központ mellett találkoztunk vasárnap délután. Amíg mindenki megérkezett, a focirajongók – focipálya híján – a kukoricás mellett rúgták a labdát, az egyik apuka leleményességének köszönhetően még kapu is készült.

Rövid beszélgetés után megtekintettük a Látogató Központ színvonalas kiállításait, ami ráadásul a hatodikos természetismeret tananyaghoz is szorosan kapcsolódott. A gyerekek az ismeretszerzés mellett remekül szórakoztak egymás társaságában, kihasználták az összes lehetőséget a vidámságra.

Mentorunk szervezésének köszönhetően két csoportban fél órás hajókázáson vehettünk részt a Deseda-tavon. A szél erős és kicsit hűvös is volt, de a jó társaságban és a természet szépségeiben gyönyörködve ezt nem is vettük észre. Partot érven, a friss levegőn mindenki szívesen csipegetett a sütemények bőséges választékából, ki almás pitét, ki meggyes sütit, ki pogácsát hozott a közös asztalra. Közben a gyerekek a nádasban kiépített szitakötő-házban kergetőztek fedezve a tóparti nádas élővilágát.

A gondtalan szórakozást követően jövő héttől ismét a tanulásé lesz a csoporton belül főszerep.

Bod Gyöngyi és Lassu Zoltán szülő