11. Életút Nap

11. Életút Nap

A Gála napja – április 17.

9:30 Szeretettel köszöntjük első vendégeinket Kaposváron. Miután mindenki átvette az Alapítvány által összeállított ajándékcsomagját kezdetét vette a sajtó tájékoztató.

10:30 Elérkezett a várva várt esemény, a Tehetségek Színpada. A Csányi Alapítvány tanulói minden évben az Életút Napon mutatják be éves tevékenységüket és az év közben elért eredményeiket. Nagy szeretettel fogadjuk vendégeinket és bízunk abban, hogy az általunk rendezett kiállítás és a bemutatásra kerülő produkciók olyan nagy örömmel töltik el majd őket, mint bennünket.

A Tehetségek színpadán tanulóink rövid színdarabokkal, mint például a Kis hercegség, Elindul a bakterház című darab, zenés produkciókkal, videó klipekkel, és verssel készültek erre a jeles alkalomra.

Ezt követően Csányi Attila és Csányi Gabriella átadta a Vándorkupát a Fekete Párducok csapatának, a tegnapi Fair Play játékok győzteseinek. Végül, de nem utolsó sorban kiosztásra került a legeredményesebb tanulóknak járó díj is, amit Csányi Sándor az Alapítvány alapítója és Csányi Erika, a kuratórium elnöke adott át.

A jelöltek közül: 5-6. évfolyam: Karácsony Áron – K2, Lassu Levente – K1, Albert Laura – P3, Peredi Olivér – J2, Mezei Adél – M2, Szép Hanna – M1.

7-8. Évfolyam: Balla Ábel – K3, Majoros Ivett – P3, Gelencsér Márton – N3, Berta Gábor – SZ3.

9-10. Évfolyam: Kátai Alíz – Sz1, Koza Attila – Sz2, Turuczki Szabolcs – Sz2.

11-12. Évfolyam: Gaál Dorottya – P2, Szölösi Attila – J2, Sós Bence – J3, Bencze Balázs – Nb1, Kovács Bonita – Nb2

Felsőoktatás: György-Dávid Valentin – K3, Palkó Richárd – K2, Cserna Vivien – J1, Lévay Melitta – J1

A következő tanulók érdemeltek ki ezt a címet kimagasló tanulmányi eredményükkel:

5-6. évfolyam: Lassu Levente, Kaposvár 1

7-8. évfolyam: Gelencsér Márton, Nagybajom 3

9-10. évfolyam: Turuczki Szabolcs, Szeged 2

11-12. évfolyam: Bencze Balázs, Nagybajom 1

Felsőoktatásban tanulók közül: György–Dávid Valentin, Kaposvár 3

12:00 A műsor méltó zárásaként egy fantasztikus hangulatú Csányi Band koncertet élvezhettünk. Többek között olyan kiváló előadók számait hallhattuk, mint Foxy Lady és Gimme Shelter, valamint a 4. Csányi Band CD-ről Kalla Andi szerzeményét: a You Know Me című dalát. Nagy tapsot kapott a Band énekes gitáros dalszerzője, Debreceni Áron, amikor bejelentésre került, hogy felvételt nyert Londonba a Kortárs Zenei Intézetbe (The Institute of Contemporary Music Performance.)

13:00 Nagy megtiszteltetés a Csányi Alapítvány válogatottja számára, hogy a délután folyamán a meglepetés csapattal, vagyis a Csiky Gergely színház tagjaival és Dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízottal játszhatot le egy barátságos mérkőzést. A játék kiváló hangulatban telt és az alapítványi válogatott győzelmével végződött 6-3-ra.

14:00 Ezt követően kerültek kiosztásra az idei alapítványi Focibajnokság díjai:

A legjobb kis focista – Kormos Dénes, Szeged 3

A legjobb lány focista – Töröcsik Fanni, Jászberény 1

A legjobb kapus – Feil Gergő, Szeged 1

Gólkirály – Jávorka Patrik, Pécs 2,  Varga Levente, Jászberény 1

A legjobb mezőnyjátékos – Tóth Máté, Jászberény 2

A legjobb női játékos – Terestyényi Anna, Kaposvár 3

14:30 Az igen tartalmas nap zárásaként egy jó beszélgetés mellett ismét nagyon ízletes ebéd várt bennünket, egy igazi hamisíthatatlan menza hangulat keretében :). Köszönjük ezt a közösen eltöltött 3 csodás napot. Bízunk abban, hogy elért eredményeinkkel és előadásainkkal kifejezhettük köszönetünket a segítő kézfogásért és támogatásért.

Második nap – április 16.

7:00 Korai volt az ébredés, de mint minden évben a második nap a csapatversenyé. Kíváncsian várjuk, hogy milyen kihívásokkal fogunk szembe találkozni, mindenki bízik benne, hogy ő lesz a nyertes csapat, de mindenek előtt irány reggelizni.

9:00 Kezdetét vették a csoportos vetélkedők, méghozzá gyönyörű napsütésben, és kellemes időben. A szervezők igazán lelkesek és nem hagyják egy percre sem, hogy lankadjon a kedvünk. Csapatokat alkottunk, kineveztük a kapitányokat és miután a nevünket is kiötöltük elkezdődhetett a móka és izgalom. Szerintünk nagyszerű élményekben lesz részünk!

12:30 Elérkezett az eredményhirdetés ideje, ahol mindenki feszülten várta, hogy kiderüljön melyik csapat lesz a 2016. évi bajnok.

Örömmel jelentjük be az idei év első helyezettje a Fekete Párducok csapata. Gratulálunk a csapat minden tagjának!

15:00 A Focibajnokságon idén a tavalyi évhez hasonlóan kicsik és nagyok egyaránt részt vettek. Nagyon nagy élmény volt. A kicsik bajnokságában az 1. helyezést a Bordó 2. a Világos kék a 3. Sötét kék csapat érte el. A nagyok bajnokságán 1. Piros 2. Sárga, a 3. pedig a Sötét zöld csapat lett! Gratulálunk minden csapatnak a lelkes részvételért. A nagy sikerre való tekintettel ősszel újra kiírjuk a bajnokságot -mondta Szabó Gábor a Gyerekparlament elnöke.

A mérkőzések után kihirdetésre került az alapítványi válogatott.

Tagjai: Horváth Balázs – Nb2, Hajdu László – Nb1 , Feil Gergő – Sz1, Sipos Attila – Nb2, Tóth Máté -J2, Galambos Krisztián – Nb2, Terestyényi Anna – K1, Varga Levente – J1, Pécsi Roland – J1, Hortobágyi Bence – Nb1, Simon Mátyás – Nb2, Balog Dániel – K3, Szappanos Ádám – J3, Vig Bence – J2, Jávorka Patrik – P2, Rostás István – J2, Tajti Márk – J1, Vugetnicsek Zsolt – Sz1.

17:00 Az idei évben, rendhagyó módon a Gyermekparlament javaslata alapján megalakították a már felsőoktatásban tanuló és a munka világában elhelyezkedett fiataljaink az „Öregfiúk” csapatát, hogy kihívhassák az alapítványi válogatottat egy színvonalas edzőmérkőzésre. Végezetül az alapítványi válogatott került ki győztesként 2-1-es eredménnyel. Az Öregfiúk csapat tagjai: Szabó Gábor – P1, Kisiván Milán – K2, Horváth Péter – K1, Panka Péter – P1, Takács Szilveszter – ex K3, Bodonyi Beni – P1, Major Márk – J1, Buda Máté – J1, Horváth Péter – K3, Buda Máté – J1, Bozsoki Balázs – K3

18:00 A Színezd ki a világot daléneklési versenyen az egytől-egyig színes előadásokat követően a zsűrinek igen nehéz dolga volt meghozni a döntést, miszerint 2016-ban kik fogják megnyerni a daléneklési versenyt.

A nyertes produkciók a következők lettek:

3. hely Mohács 1. és 2. csoport holt versenyben.

2. hely: Kaposvár 2 – Black of white

1. hely: Szeged 1 – A szerelem nehézségei

A különdíjakat kapják:

Filmes díj: Szeged 2. csoport

Szeged 1. csoport – Love of my love

Sík Maja

20:00 A zsűri döntött a Csányi Band tagságra pályázókról is. A rendkívűl gazdag felhozatal nehéz döntés elé állította a zsűrit. Egyértelművé vált, hogy a sokszínű zenei tehetséggel rendelkező pályázók mindegyike nem lehet a Band tagja, azonban komolyzenei képzettségük felvetette annak gondolatát, hogy létrejőjjön az Alapítvány Kamara Zenekara. A zenekar összeállítását és a következő Életút napi fellépésre való felkészítését Kalafszky Adriána (a lipcsei Hochschuke für Musik und Theater „Felix Mendelssohn Bartholdy” hallgatója), Alapítványunk támogatottja vállalta.

A Csányi Band ének hangjai: Simonics Anna – K2, Gregor Dóra – K2, Veréb Zsanett – P3, Szép Hanna – M1 lettek.

A további tagok pedig: Gyurka Péter – Cselló, K2 és Karácsony Áron – Dob, K2

Gratulálunk nekik!

Első nap – április 15.

15:00 Eljött a nagy nap, begördültek a buszok rajta ismerősök, barátok, kicsik és nagyok. Lassan minden csoport megérkezik és kezdetét veszi a közös ünneplés Kaposváron, a 11. Életút Napon.

16:00 Szeretettel mutatjuk be az egész éves alapítványi munkánkat egy kiállítás keretében, amelyet vendégeink majd az aulában tekinthetnek meg. Bízunk benne, hogy át tudjuk adni azt az örömet, amit mi éreztünk alkotás és a kiállítás összeállítása közben.

17:00-20:00 Megkezdődtek a próbák a Gyermekparlament Daléneklési Versenyére. Énekhangtól hangos a ház, izgulunk, hogy mindent sikerre vigyünk.

20:30 Casting: A résztvevők izgatottan várják, hogy sorra kerüljenek és bemutathassák produkciójukat, mely alapján a zsűri eldönti, hogy kik lesznek a Csányi Band új tagjai az idei évtől. A nézőtérről rengeteg kíváncsi szempár mered a színpadra. A zsűri tagjai: Csányi Erika, Szabó Gábor, Kalafszky Adriána, és a Band tagjai: Debreceni Áron, Kalla Andi, Stecina Kata, Panka Peti, Bodonyi Beni, Móczó Martin.