ŐSZI CSALÁDI NAP SZENTESEN

Őszi Családi Nap Szentesen

Az őszi időjárás már igen-igen nagy tréfát tud űzni a szabadban programot szervezőkkel ebben az időszakban, ezért nagy izgalommal vártuk a Szentes 2-es csoport Családi Napjának megtartására kitűzött vasárnapi napot, hogy milyen időjárásban lesz részünk, alkalmas lesz-e a nap a szabadban tervezett programok megvalósítására. A borúsnak induló, de később napsütéses nap reggelén örömmel érkeztek a családok, gyerekek a Közösségi Házunkba. Harmadik éve alkotunk már egy nagy családot a résztvevőkkel, így ismerősen köszöntötték egymást a családok felnőtt tagjai, kisebb-nagyobb testvérek. Gyorsan feltalálták magukat a felnőttek-gyerekek egyaránt, ami nem volt mindig így, hiszen a közösséggé kovácsolódás időszaka számunkra nem volt egyszerű, mert a járvány megjelenésével egy időben kezdtük el az Életút Programot, ami sok-sok együtt töltött találkozásra, programra nem adott lehetőséget. A szülők kivétel nélkül aktívan vettek részt az előkészületekben, hiszen az ebéd bográcsos paprikáskrumpli volt kolbásszal. Pucolták az alapanyagot, tüzet raktak, serénykedtek a konyhában, tányérra kerültek a finomabbnál-finomabb házi sütemények. A nap fő eseménye a szabadban megvalósuló családi sport- és ügyességi verseny volt, ebéd után pedig kézműves foglalkozásra invitáltuk a családokat, egy őszi dekoráció elkészítésére. Vidáman, önfeledten és hangosan telt a délelőtt Varga Lajos Spartan fighter tréner által összeállított sorversenyen. Volt mindenféle feladat, ami a mozgáshoz kapcsolódik, hiszen a 2022-2023-as tanév projektje az Egészség és Környezet lett. Két csoport alakult, gyerekek és felnőttek vegyesen küzdötték le a feladatokat: pókjárás, egyensúlyozás, csipesz tűzés, fánk evés, célba dobás és még számtalan feladat tette próbára az ügyességet és gyorsaságot igénylő feladatokban a résztvevőket. Mókásan bontották a csokoládét késsel, villával és jutottak az édes finomsághoz. A verseny zárásaként került sor a mindent eldöntő kötélhúzásra, ami mindenkit jól megmozgatott és hatalmas nevetéssel zárult. A versenyt a Kinder Pingvinek csapata nyerte a Rántott Káposzta csapatával szemben. Eredményhirdetés ebéd előtt megtörtént, jutalom egy gyümölcs csomag volt, amit a csapatkapitányok átvehettek. Köszönjük a finom bográcsos ebédet Mezei Nándor édesapának, aki segítőivel gondoskodott, hogy ne maradjon éhes a vetélkedőben elfáradt csapat. Délután kézműves foglalkozással telt, szebbnél-szebb anyagokból készülhetett el az ősz elmaradhatatlan dekorációja a tök. Ügyesen vágtak, varrtak, tömték a tölteléket a dekorációba, és a végeredményt örömmel vitték haza otthonukba. Fantasztikus napban lehetett része a családoknak, mindenki mosolyogva távozott és várjuk a következő lehetőséget, hogy ismét együtt tölthessünk el egy szép napot!

Őzéné Törőcsik Márta mentor

1. szeptember 25-én vasárnap került megrendezésre Közösségi Házunkban a Családi nap. Már nagyon vártuk, mert tudtuk, hogy egy izgalmas, vidám nap lesz, amit együtt tölthetünk. Mindenféle csapatjátékot szeretek, ezért izgatottan vártuk a többiekkel, hogy-hogy alakul a csapat összetétele! Még izgalmasabb lett, hogy apukák, anyukák és Márti néni is csapat tag lett. Vicces és vidám feladatok voltak, ami nekem a legjobban tetszett, az a csoki evő verseny volt, késse és villával kellett kibontani a csokit és megenni! Nagyon vicces volt, hasonlóan az üdítő ivó versenyre, amit egy tálból kellett szívószállal kiszívni! Az erőnkre volt szükségünk, amikor a két csapat kötelet húzott, 3-szor húztunk, a Kinder Pingvinek csapata nyerte, de nem voltunk szomorúak, mert ezen a jókedv és a játék játszotta a főszerepet. Finom ebéddel készültek a szülők, délután pedig közös kézműves foglalkozás alkalmával őszi dekorációt készítettünk! Várjuk a következő Családi Napot!

Mácsai Zalán 2-es csoport